Sjef van Dorst (RL) verlaat de Roosendaalse politiek

ROOSENDAAL - Raadslid van de Roosendaalse Lijst, Sjef van Dorst, verlaat vanwege persoonlijke omstandigheden de lokale politiek. Van Dorst heeft dinsdag middels een brief aan voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Jacques Niederer, laten weten dat hij zijn lidmaatschap van de gemeenteraad wil beëindigen. 


"Dit is voor mij een moeilijke beslissing omdat ik het raadswerk de afgelopen acht jaar altijd met veel plezier gedaan heb. Er is echter sinds het moment van mijn her-aantreden als gemeenteraadslid dusdanig veel veranderd, dat ik het voor mijzelf en mijn naasten niet verstandig acht om nog langer als raadslid aan te blijven", laat hij in zijn brief aan de burgemeester weten. Van Dorst geeft aan dat hij op dit moment onvoldoende tijd heeft om zich voor honderd procent in te zetten voor zijn raadswerk. "Daarom verzoek ik u de procedure te starten om mijn besluit tot beëindiging van het raadslidmaatschap op korte termijn uit te voeren."

Eric de Regt, fractievoorzitter van de Roosendaalse Lijst, betreurt het afscheid van Van Dorst, maar heeft uiteraard begrip voor de gemaakte keuze. "Sjef ontplooide zich de voorbije negen jaar tot een kundig en waardevol raadslid. Met name op 'zijn' dossiers Cultuur en Binnenstad toonde hij zich een ware ambassadeur voor onze gemeente. Zijn werkwijze kenmerkte zich door een grote mate van passie, bevlogenheid en gedrevenheid. Vooral achter de schermen was hij een echte verbinder en netwerker."

De burgemeester liet woensdag weten dat de vervangingsprocedure inmiddels is opgestart en in de gemeenteraadsvergadering van 31 januari zal Sjef van Dorst afscheid kunnen nemen. Gelijktijdig wordt zijn opvolger geïnstalleerd: Kees Hoendervangers, de eerstvolgende op de kieslijst bij de Roosendaalse Lijst. "Kees heeft al een periode raadservaring en zal vrij geruisloos in kunnen schuiven", stelt De Regt. Sjef van Dorst sluit zelf echter niet uit dat hij ooit weer terug zal komen in de raad. "Mocht er in de toekomst wederom een plaats in de fractie beschikbaar komen, dan zou ik graag, indien mogelijk, als eerste benaderd willen worden. Ik hoop dat ik op dat moment het raadswerk, mijn werk en andere activiteiten en verantwoordelijkheden beter op elkaar af kan stemmen, zodat ik mijn raadslidmaatschap op een door mij zelf gewenst niveau uit kan voeren", besluit Van Dorst. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief