parkeren1
parkeren1

Minder parkeerplaatsen wegens toenemend fietsgebruik

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft in het centrum én in de wijk Stadsoevers de parkeernormen voor het aantal parkeerplaatsen bij verschillende gebouwen naar beneden bijgesteld.

De gemeente verwacht dat er in de toekomst minder behoefte is aan parkeerplaatsen en daarom mogen er bij nieuwe woningen minder parkeerplaatsen worden aangelegd. Eén van de redenen voor dit gedachtegoed is de nieuw aangelegde centrumring, waarmee inwoners gestimuleerd worden om op de fiets naar de binnenstad te komen. "Ook de gratis fietsenstallingen bij het station en centrum stimuleren het fietsgebruik." Hierdoor komen er minder auto's in de binnenstad te staan. De parkeervakken die mogelijk 'overblijven' door deze maatregel, kunnen in de toekomst met een laadpaal ingericht worden als parkeerplaats voor elektrische auto's. Dat laat wethouder Cees Lok weten op vragen van de lokale fracties van D66 en PvdA.

In maart 2018 nam de gemeenteraad een motie aan waarin de wethouder werd opgeroepen om met een nieuwe parkeervisie te komen die aansluit op de autoluwe binnenstad. Deze wijziging van parkeernormen sorteert daar alvast op voor. Medio 2019 wordt de volledige Nota Parkeren 2011 herzien. Hierbij wordt niet alleen het centrum bekeken, maar ook andere wijken in Roosendaal. Daarbij wordt onder andere gekeken naar landelijke ontwikkelingen en kencijfers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief