Van links naar rechts Wethouder Jeroen van Beers, ING leeuw en Rene van Ginderen. FOTO MARY KANTERS
Van links naar rechts Wethouder Jeroen van Beers, ING leeuw en Rene van Ginderen. FOTO MARY KANTERS Foto: Mary Kanters

Goede start van het nieuwe jaar bij RKVV Roosendaal

Algemeen

ROOSENDAAL - Op zaterdag 5 januari waren er volop activiteiten bij RKVV Roosendaal. Naast enkele traditionele activiteiten werd ook het nieuwe hoofdveld geopend.

De dag startte met de opening van het hoofdveld. Voorzitter Jeroen van Beers sprak zijn dank uit aan de gemeente Roosendaal en aan de vele vrijwilligers die het de afgelopen maanden mogelijk hebben gemaakt om van het hoofdveld een nieuw kunstgrasveld te maken. Wethouder René van Ginderen mocht onder het toeziend oog van vele jeugdspelers het veld officieel openen. Na de opening van het hoofdveld stond de traditionele wintertraining op het programma. Jordi Buijk had diverse oefeningen klaargezet voor de jongste spelers van RKVV Roosendaal. Onder begeleiding van de spelers van Roosendaal 1, 2 en JO19-1 werden de oefeningen afgewerkt. Eén van de oefeningen, het doelschieten, was mogelijk gemaakt door de ING. Voor deze gelegenheid was ook de ING leeuw aanwezig. Hij kon zelfs wethouder René van Ginderen verleiden tot het tonen van zijn voetbalkwaliteiten. Voor de jeugdspelers was er de gelegenheid om met de leeuw op de foto te gaan.

Vrijwilligers

Na de wintertraining werden de vele vrijwilligers van RKVV Roosendaal (inmiddels circa 250) in het zonnetje gezet. Onder toeziend oog van Kees Heck werd door de keukenploeg een lunch aan de vrijwilligers aangeboden. Voorzitter Jeroen van Beers benadrukte dat alleen door de inzet van de vrijwilligers het mogelijk is om de vereniging draaiende te houden. Na de lunch was het de beurt aan de senioren om officieel het nieuwe hoofdveld in gebruik te nemen. Met twee, uit alle seniorenelftallen, samengestelde teams werd een onderlinge wedstrijd gespeeld onder leiding van het arbitrale trio: Jan van Meel, Luca Broeren en Walid El Moussaoui. De oudste en de jongste telgen uit het scheidsrechterskorps van RKVV Roosendaal. Mooi was het om te zien dat diverse jongens uit het G-team ook meededen aan deze wedstrijd.

Nieuwjaarsreceptie

Op het einde van de dag was de nieuwjaarsreceptie. Tijdens deze receptie kon voorzitter Jeroen van Beers mededelen, dat hoofdtrainer Peter Sweres, zijn contact met één jaar heeft verlengd. Hierdoor is Peter ook in het seizoen 2019-2020 hoofdtrainer bij RKVV Roosendaal. Tevens gaf Jeroen aan dat het pad naar Heerma State is aangelegd en binnenkort open zal gaan. Hiermee is het voor de bewoners van Heerma State ook mogelijk om ons sportpark te bezoeken. Hiermee wil RKVV Roosendaal een verdere invulling geven aan haar maatschappelijke betrokkenheid.

Al met al kan worden teruggekeken op een geslaagde start van het nieuwe jaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief