Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Opknapbeurt voor fietsenstalling aan de Markt

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - In de fietsenstalling aan de oude Markt is woensdagmiddag een gedicht van stadsdichter Eric van Deelen onthuld. De fietsenstalling heeft onlangs een opknapbeurt gekregen, zo zijn de muren opnieuw geschilderd en er zijn een viertal grote foto's in de fietsenstalling opgehangen.

Stadsdichter Eric van Deelen kreeg vanuit de gemeente Roosendaal de opdracht om een speciaal gedicht te maken voor de fietsenstalling. "Mensen komen hier snel naar binnen en ook snel weer naar buiten. Het moest dus een gedicht zijn dat men even snel kan lezen en daarnaast moest het voor iedereen toegankelijk zijn", vertelt Van Deelen. Er wordt dan ook veel gebruik gemaakt van de stalling. De afgelopen vier weken werden er zo'n 11.000 fietsen gestald.

Sinds kort is de stalling weer in handen van de gemeente. Een aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan in dienst van de gemeente het beheer van de fietsenstalling op zich nemen. Wethouder Cees Lok noemde hen bij het onthullen van het gedicht de "gastheren van de stad'. "Aan jullie de taak om je te verdiepen in onze stad, want jullie zijn het eerste aanspreekpunt voor mensen die met de fiets naar onze binnenstad komen. Ze gaan aan jullie vragen waar die ene winkel zit of dat ene restaurantje."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief