Het is altijd volle bak bij CycleSensation
Het is altijd volle bak bij CycleSensation

CycleSensation als start van tienjarig jubileum

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Getrainde, maar ook ongetrainde fietsers hijsen zich op zaterdag 2 februari weer in het zadel voor de tiende editie van CycleSensation. Ruim duizend mensen gaan op deze dag fietsen voor het goede doel in de Sint Janskerk op de oude Markt in Roosendaal. Dit jaar wordt de tiende editie gehouden van dit prachtige evenement en daarom belooft het op voorhand al één groot feest te worden.

CycleSensation is in 2010 voor het eerst georganiseerd door Team Doelbewust. Een vriendengroep die precies tien jaar geleden besloot om gezamenlijk de Roparun te gaan lopen om geld in te zamelen voor het goede doel. Eén van de sponsoracties werd een groots indoor-fietsfestijn: CycleSensation. Deelnemers konden tegen betaling een fiets huren om mee te spinnen. Inmiddels is dit 12-uurs evenement uitgegroeid tot het grootste indoorcycling evenement van West-Brabant en deelnemers komen dan ook van heinde en verre om mee te kunnen doen. "De CycleSensation is het eerste evenement in het jaar waarin we ons tienjarig jubileum vieren", vertelt Sanne Verbaten namens de organisatie.

Kinderen

Op 2 februari wordt om 12.00 uur gestart in de Sint Jan met het zogenaamde kidsblok. Vorig jaar deden zo'n 510 kinderen mee aan CycleSensation en zij haalden een bedrag op van 24.570 euro. Dit jaar zijn er zelfs 640 deelnemers bij de kinderen. Zij hoeven geen inschrijfgeld te betalen, maar worden wel gevraagd om zoveel mogelijk donaties mee te nemen. Zo worden er op verschillende scholen acties gehouden zoals flessen inzamelen, een loterij en een markt om zelfgemaakte spulletjes te verkopen. "Ook dit jaar zijn er weer verschillende acties gehouden door de kinderen, zoals een sponsorloop, het bakken en verkopen van cupcakes en het inzamelen van flessenbonnen", vertelt Sanne Verbaten. Daarnaast worden kinderen gesponsord voor het fietsen. Voor diegenen met de hoogste donatiebedraen heeft de organisatie leuke prijzen en ook de school met het hoogste donatiebedrag wordt niet vergeten. De opbrengst van het Kidsblok doneert Team Doelbewust namens alle kinderen aan Stichting Kinderen Kankervrij (KIKA).

Volwassenen

Voor de kinderen is ongeveer drie uur uitgetrokken, waarbij steeds blokken van een half uur gefietst worden. "Het kidsblok is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot succes. Dit jaar hebben we zelfs vier blokken gereserveerd voor de kinderen in tegenstelling tot de drie blokken van vorig jaar", aldus Verbaten. Na de kinderen is het de beurt aan de ruim vijfhonderd volwassenen. Voor hen zijn drie blokken uitgetrokken waarin steeds drie keer 45 minuten wordt gefietst. Inschrijven voor de CycleSensation kan echter niet meer. "Het is echt bizar snel gegaan met de kaarten." Alle blokken zijn uitverkocht wat betekent dat er straks 515 mensen plaats nemen op de fietsen.

Het doel

De opbrengst van CycleSensation komt ten goede aan kanker gerelateerde doelen. Stichting Team Doelbewust zet deze middelen in voor Stichting Roparun, de palliatieve zorg voor kankerpatienten en regionale kanker gerelateerde doelen. "Wij dagen onze deelnemers uit om zoveel mogelijk donatiegelden bij elkaar te halen voor deze doelen." Vorig jaar werd een recordbedrag van ruim 68.000 euro opgehaald en dat hoopt de organisatie dit jaar natuurlijk weer te verbreken. "Dat is niet alleen te danken aan de enthousiaste deelnemers, maar ook aan de vele sponsoren."

Activiteiten
Andere activiteiten die dit jaar nog op de planning staan voor Team Doelbewust zijn de Roparun, de ColSensation én de Roosendaalse Samenloop voor Hoop. Bij het vijfjarig bestaan van Team Doelbewust werd de eerste Roosendaalse Samenloop voor Hoop gehouden en vanwege het tienjarig jubileum wordt nu de tweede editie gehouden. Kijk voor meer informatie over alle evenementen op www.teamdoelbewust.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief