De drie winnaressen op de voorgrond. FOTO TRAINSTER KARIN
De drie winnaressen op de voorgrond. FOTO TRAINSTER KARIN Foto: trainster Karin

Vol podium turnsters A-selectie Dynamo Roosendaal

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op zaterdag 19 januari vond in Breda de 2e kwalificatiewedstrijd turnen voor de 2e divisie/N2 leeftijdscategorieën plaats. Sterre Holterman (Noordhoek), Bridget van den Broek (Oud Gastel) en Lilly Soto Rodriguez (Kalmthout B) komen in de pupil 1 N2 klasse uit en draaiden in de eerste van twee rondes met dezelfde categorie een hele goede wedstrijd. Ze hebben echt nog wel wat foutjes gemaakt maar zijn toch zo goed en allround dat ze 1, 2 en 3 stonden na ronde 1.

Wel waren er in de trainingen voorafgaand puntjes doorgenomen die op deze dag goed toegepast werden, een compliment voor jullie dametjes… Het hoogste punt op brug was voor Sterre. Bridget scoorde het hoogste punt op sprong en vloer en Lilly kreeg met haar mooie balkoefening het hoogste punt. Omdat er in de volgende ronde ook nog in deze categorie turnsters kwamen moesten deze turnsters nog even in spanning afwachten of ze deze mooie plaatsen ook konden behouden. Een rondje in spanning afwachten en hopen dat niemand meer tussen dit drietal kwam. Dat zou leuk zijn…En dat deden ze! Wat een geweldige prestatie.

Sterre mocht het goud in ontvangst nemen, Bridget het zilver en Lilly de bronzen medaille. Een podium vol Dynamo turnsters!

Hierna mochten Loïs Hartog en Dewi Govaers (pupil 2 N2) hun best gaan doen. Beide dames draaiden een mooie wedstrijd. Dewi stond tot het laatste toestel op de 3e plaats met nog balk voor de boeg. Helaas viel ze 2 keer van de balk waardoor ze van plaats 3 naar plaats 13 zakte. Voor haar zal het nog een beetje spannend worden of ze de landelijke wedstrijden zal gaan halen. Bij Loïs lukte haar brugoefening deze keer niet zoals ze hoopte, maar met de mooie punten die ze op de andere toestellen haalde, eindigde ze allround op een mooie 6de plaats. Beide dames hebben goede dingen laten zien en gaan weer hard verder werken aan het verbeteren van de oefeningen. Wederom een mooie dag met prima resultaten en neergezette presentaties voor deze geweldige groep.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief