Vrijwilligers van Ruilwinkel en Spirit in Roosendaal samen met bestuursleden van GroenLinks Roosendaal. FOTO CHRISTIAAN VILLÉE
Vrijwilligers van Ruilwinkel en Spirit in Roosendaal samen met bestuursleden van GroenLinks Roosendaal. FOTO CHRISTIAAN VILLÉE Foto: Christiaan Villée

GroenLinks Roosendaal deelt PORprikkels uit

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - In ‘t Dijksteeke, tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 15 januari, heeft GroenLinks Roosendaal PORprikkels uitgedeeld.

Spirit in Roosendaal’ beoogt activiteiten omtrent spiritualiteit en zingeving te verzamelen en te organiseren in en om Roosendaal. Het is een initiatief van de Parochie Sint Norbertus, de communiteit van de zusters Franciscanessen van Mariadal en de Protestantse Gemeente in Roosendaal. De activiteiten Spirit hebben vaak het effect van een grotere onderlinge verbondenheid op de deelnemers en een verbredende kijk op begrippen als religie, zingeving en spiritualiteit. Duurzaamheid in de praktijk was een van de thema’s die zij hebben behandeld. Marjeet Verbeek nam samen met drie vrijwilligers de schenking in ontvangst.

De andere PORprikkel is naar de Ruilwinkel gegaan. De ruilwinkel biedt veel mensen een kans op zinvolle dagbesteding of aan werk. In de winkel maar ook in het magazijn. Inmiddels hebben zij al meer dan 200 mensen op deze wijze kunnen bijstaan. Er wordt door een team van vrijwilligers ingezet op begeleiding van de deelnemers, dat kan zijn in de vorm van taallessen, maar ook in ondersteuning bij samenwerking. Daarnaast richten zij zich ook op armoedebestrijding en signalering van sociale problemen. Ine Teunis heeft zeer gepassioneerd het verhaal van de ruilwinkel vertelt aan de aanwezigen. Zij heeft samen met een vrijwilliger de schenking in ontvangst genomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief