Afbeelding

'Bravis wil nieuwe locatie tussen Roosendaal en Bergen op Zoom in'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De nieuwe hoofdlocatie van het Bravis Ziekenhuis moet tussen Roosendaal en Bergen op Zoom in te komen liggen. Dat concludeert de gemeente Bergen op Zoom uit de criteria die eind december bekend zijn gemaakt voor de nieuwe locatiekeuze. Uit deze criteria blijkt volgens de gemeente Bergen op Zoom dat het ziekenhuis ten oosten van Bergen op Zoom komt te liggen en dus ten westen van Roosendaal.

Hans Ensing, voorzitter van de Raad van Bestuur, liet eind vorig jaar weten dat het Bravis Ziekenhuis dit jaar concrete stappen gaat nemen om te komen tot één hoofdlocatie. Deze hoofdlocatie moet vanaf 2025 in gebruik worden genomen. In eerdere berichten werd steeds 2030 aangegeven, maar daar wordt nu dus van afgeweken. Zowel de gemeente Roosendaal als de gemeente Bergen op Zoom willen het ziekenhuis natuurlijk behouden voor hun regio.

Aanrijtijden

De gemeente Bergen op Zoom trekt hierin op met de gemeenten Reimerswaal, Tholen, Steenbergen en Woensdrecht. "Bestudering van de criteria heeft voor onze gemeenten duidelijk gemaakt dat Bravis bij voorkeur een locatie tussen Bergen op Zoom en Roosendaal nastreeft." Een keuze waar Bergen op Zoom en omliggende gemeenten niet blij mee zijn. "Een locatie oostelijk van Bergen op Zoom heeft echter invloed op de aanrijtijden van de ambulances naar de spoedeisende hulp en acute verloskunde. Momenteel zijn die aanrijtijden voor delen van Tholen en Woensdrecht al kritisch. Bij een verschuiving van de ziekenhuislocatie in oostelijke richting verslechtert deze situatie."

Locaties

De gemeente Bergen op Zoom heeft dan ook drie locaties aangeboden. "Ook vanuit Roosendaal zullen een of meer locaties worden aangeboden. Bravis gaat deze locaties nu beoordelen op basis van de eerder aangedragen criteria. In de loop van februari komt hierover meer duidelijkheid", stelt de gemeente Bergen op Zoom. "Bravis heeft aangegeven dan ook met de diverse gemeenteraden in overleg te willen treden."

De Roosendaalse CDA-fractie stelde afgelopen week nog vragen over de nieuwe locatie van het Bravis Ziekenhuis. De fractie vreest dat de gemeente Roosendaal achter 't net vist als het gaat om de nieuwe locatie voor het Bravis-ziekenhuis, omdat de gemeente te weinig van zich zou laten horen. Het CDA vroeg daarom welke stappen worden genomen om het ziekenhuis in Roosendaal te houden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief