Afbeelding
Foto: Groenhuysen

Saida Ezzaiani wint 'Beste idee van Groenhuysen'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Saida Ezzaiani heeft dinsdag uit handen van Marjolein de Jong en Rolf van der Burgt de prijs voor 'Beste idee van Groenhuysen' in ontvangst mogen nemen. Saida kreeg de prijs voor haar idee om gemalen voeding in een herkenbare vorm aan te bieden aan de cliënten. De zorginstelling reikt deze prijs voor de tweede keer uit om innovatie binnen de zorg te stimuleren.

Volgens Saida is gemalen voeding lekkerder als je het in de originele vorm eet. Daarom zond ze dit idee in naar de innovatieversnellers. Saida: “Neem maar als voorbeeld pasta. Je kan de gemalen pasta middels vormen of spuittechniek in ‘spaghetti’ op het bord leggen.” Ook de vakjury ziet potentieel in dit idee. Bij alle ideeën die bij Groenhuysen binnen komen, wordt onderzocht of er mogelijkheden zijn om dit binnen Groenhuysen te realiseren. "Soms zijn de aandragers zelf al verder in het proces van ontwikkelen. Dit was ook Saida het geval. Zij had zelf al eens getest met spaghetti." Groenhuysen gaat nu samen met haar bekijken of hier een vervolg aan gegeven kan worden. "En hoe we dit dus verder kunnen gaan vormgeven en uitrollen binnen 1 of meerdere locaties."

Prijs

Daarnaast ontving Saida ook een persoonlijke prijs. Ze kreeg een geldbedrag waarmee ze samen met haar team een activiteit kan gaan doen die haar inspiratie kan geven om haar idee verder uit te werken. "Wij hebben hier bewust voor gekozen om mensen ook persoonlijk te motiveren om zichzelf te blijven inspireren en ideeën aan te dragen, hoe 'onmogelijk' ze soms ook mogen zijn." Saida zag de winst voor haar idee niet aankomen. "Ik had wel gezien dat mijn idee bij de top drie hoorde, maar ik verwachtte dit echt niet."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief