Het viertal van de Roosendaalsche Schaakgenoten (links) won de bekermatch tegen BSV (rechts).
Het viertal van de Roosendaalsche Schaakgenoten (links) won de bekermatch tegen BSV (rechts). Foto: Ron Höfer

Ivo Kok heeft nu ook wintertitel op zak

Sport en vereniging

ROOSENDAAL – Hij bleef ook in zijn laatste partij tegen Marvin Jacobs foutloos. Met zes overwinningen en slechts een remise tegen Jan Schuurmans werd Ivo Kok de winterkampioen van de interne competitie van de Roosendaalsche Schaakgenoten. Na het zomerkampioenschap van 2018 heeft hij bij de Schaakgenoten nu beide titels vergaard.

De enige verrassing tijdens de laatste ronde was de winst van Pieter de Nijs op Ben Cartens. De Nijs kon de afgelopen seizoenen, toen er nog in twee groepen werd geschaakt, nooit van Cartens winnen en dat ging dan ten koste van zijn promotie naar de A-groep. Door de winst van Jan Schuurmans op Marc Naalden eindigde Schuurmans op de tweede plaats in de eindrangschikking. Naalden zakt een plaatsje.

Marc Naalden en Jan Schuurmans speelden enkele dagen eerder ook voor de Roosendaalsche Schaakgenoten in het bekertoernooi tegen BSV en deden dat met verve. De schakers uit Bergen op Zoom werden met 2½-1½ aan de kant gezet. Op het eerste bord deed Jan Schuurmans wat van hem, gezien zijn veel hogere rating, werd verwacht tegen Martin de Smit. Op bord twee ging de winst naar BSV. Oliver de Hert won van Marc Naalden. Omdat op het vierde bord de partij tussen Marvin Jacobs en Bas van de Putte in remise was geëindigd, moest de beslissing vallen op bord drie waar Arco Schumacher en Henry Groenveld tegenover elkaar zaten. Het werd een spannende partij, maar uiteindelijk bezorgde Schumacher de Schaakgenoten toch de winst in deze bekerronde.

Uitslagen negende ronde
Ivo Kok-Marvin Jacobs 1-0, Marc Naalden-Jan Schuurmans 0-1, Ted van Eck-Arco Schumacher ½-½, Hans Otten-André van de Laar 0-1, Erik van Elven-Ron Höfer 1-0, Pieter de Nijs-Ben Cartens 1-0, Jacques Smits-Johan Goorden 0-1, Frank Rockx-Patrick Heijnen 1-0, Frank Suijkerbuijk-Joey Wattimena 1-0, Evert Grift-Leo Phernambucq 0-1.
Eindstand: 1. Ivo Kok, 2. Jan Schuurmans, 3. Marc Naalden, 4. Ted van Eck, 5. André van de Laar, 6. Erik van Elven, 7. Marvin Jacobs, 8. Hans Otten, 9. Christ de Veth, 10. Arco Schumacher.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief