Foto: Gemeente Roosendaal

Daniek de Haan is de nieuwe gast van de burgemeester

ROOSENDAAL - De veertienjarige Daniek de Haan is de nieuwe gast van de burgemeester. Daniek woont in Roosendaal en volgt de opleiding Zorg en Welzijn aan het Da Vinci College.


Afgelopen donderdag maakte Daniek al kennis met de burgemeester en komende donderdag wordt ze voorgesteld aan de gemeenteraad. "Ik zie deze meeloopstage als een mooie kans, iets wat je niet snel meemaakt en pak deze dan ook met twee handen aan", stelt de veertienjarige student. Daniek de Haan gaat het komende half jaar kennis maken met het ambt van burgemeester. Ze maakt tijdens die periode kennis met het lokale bestuur, de plaatselijke politiek, overheidsdiensten (zoals politie en brandweer). Ze vervult daarnaast samen met de burgemeester representatieve taken en is aanwezig bij belangrijke momenten en evenementen.

De 'Gast van de burgemeester' is een idee van burgemeester Jacques Niederer, waarbij een leerling uit het Roosendaalse voortgezet onderwijs zes maanden lang met de burgemeester meeloopt. Daniek de Haan is de laatste gast van burgemeester Jacques Niederer, gezien zijn vertrek later dit jaar. Burgemeester Jacques Niederer: "Ik vind het altijd erg leuk om een nieuwe gast te mogen begroeten. Ik heet Daniek dan ook van harte welkom. Ze is mijn zestiende gast op rij. Ook via de frisse blik van Daniek krijg ik inzicht in hoe jonge mensen kijken en denken. Andersom hoop ik mijn gasten te interesseren voor de politiek en het bestuur." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief