Jasmina Vaarnold (5e van links) met haar clubgenootjes met de prijzenoogst uit Frankrijk
Jasmina Vaarnold (5e van links) met haar clubgenootjes met de prijzenoogst uit Frankrijk Foto: Chantal Jorna

Jasmina Vaarnold wint internationale turnwedstrijd in Frankrijk

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Zaterdag 26 januari hebben 11 turnsters van BredaGym deelgenomen aan de 44e Grand Prix van Nîmes in Frankrijk. De Roosendaalse Jasmina Vaarnold won individueel het goud in de leeftijdscategorie Cadette, uitkomende in het hoogste niveau de 'Coup Jean Capo' bleef zij haar concurentie ruim 2 punten voor.

Met haar teamgenoten Masha van de Westelaken, Emma Monteban, Anouk Helmer en Femke van Brunschot (goed voor induvidueel brons bij de senioren) wonnen ze als team het zilver achter een team uit Duitsland, maar ruim voor het team uit Engeland.

's Avonds was er een showavond, waar de hele groep de turnshow 'Pirates of the Netherlands' aan het publiek toonde. Zeer onverwacht won de groep daar het goud in de 'performance' categorie. Al met al een zeer geslaagde trip naar het zuiden van Frankrijk met mooie resultaten.

De elf turnsters keerden ook met meerdere prijzen terug naar Nederland. De wedstrijd kende deelnemers uit Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Roemenië, Slovenië, Engeland, Oekraïne, België, Zweden, Portugal, Italië, Suriname, Lanzarote Spanje en Nederland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief