Afbeelding

Woning Barietdijk gaat drie maanden op slot

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer gaat maandag 4 februari een woning aan de Barietdijk voor drie maanden afsluiten. 

De Drugssquad deed op 8 januari een inval in de huurwoning aan de Barietdijk. Bij de doorzoeking bleek dat op de eerste verdieping van het huis verschillende ruimtes waren ingericht als droogruimte voor drugs.

"In dit huis werd bijna 40 kilo drugs gevonden. Dat is een flinke handelsvoorraad. We treden in de gemeente Roosendaal streng op tegen drugs en alle daaruit voortkomende overlast. Vandaar dat ik deze woning direct sluit. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in onze wijken en dorpen", stelt de burgemeester. In totaal werd 38 kilo gedroogde henneptoppen en 1,5 kilo hasj gevonden.

Drugsbeleid

De Opiumwet biedt burgemeesters de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan - eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij overigens niet van belang.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief