De middag groep met regiokampioene Bryanna, Loïs en Rebekka. FOTO TRAINSTER KARIN
De middag groep met regiokampioene Bryanna, Loïs en Rebekka. FOTO TRAINSTER KARIN Foto: trainster Karin

Vier regiokampioenen bij A-selectie Dynamo Roosendaal

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De voltallige A-selectie van Dynamo Roosendaal mocht afgelopen zondag in Zierikzee hun Regiofinale turnen. Een hele kunst voor de trainsters om alles te begeleiden met 7 groepen die tegelijk op 2 banen en verschillende toestellen moesten turnen.

De middag begon met de pupil 1 N2 (Bridget van den Broek, Sterre Holterman en Lilly Soto Rodriguez) en pupil 2 N2 (Loïs Hartog en Dewi Govaers). Loïs ging hier met de titel aan de haal met super mooie scores. Dewi had helaas een val op vloer, maar werd knap tweede. Bij de andere turnsters eindigde Lilly helaas net naast het podium nadat ze tot het laatste toestel op de 1ste plaats stond. Bridget werd 2e en Sterre 3e. Knap gedaan.

De volgende ronde was erg druk, er werd extra hulp ingeschakeld om alles te begeleiden. Bij de jongste turnsters; instap N1 was het Bryanna van Bodegraven die de regiotitel pakte. Net achter de ereplaatsen eindigden Jada Wessels, Naomi Govaers, Nikki Boeren en Emaen Abdelradi. Voor deze dametjes is het allemaal nog nieuw en spannend, en zal de ervaring ook wat meer zelfvertrouwen en stabiliteit met zich meebrengen. Bij de pupil 1 N1 (Iris van der Kloot, Kyara van Dooren en Dina Hoefsmit) mocht Kyara het zilver en Iris het brons in ontvangst nemen. Micaela van Dorst en Elin Antens (pupil 2 N1) draaiden een goede wedstrijd en werden 2e en 3e vandaag. Alyssa van Hauwaert (jeugd N2) kampt momenteel met wat blessures, maar turnde toch 2 toestellen om te proberen nog toestelfinales te halen. Guusje Graswinckel moest helaas afmelden ivm een blessure. Hopelijk een voorspoedig herstel voor deze 2 turnsters. Bij de jeugd N1 was het Loïs Schoonen die de titel pakte en werd Joany van Bodegraven 2e. Deze dametjes lieten beiden weer nieuwe dingen zien. Bij de junioren mocht Esmee Kools het brons ontvangen. Joëlla Vermeulen en Cato Graswinckel werden 5e en 6e. Als laatste nog de senior dames. Hier werden helaas wat teveel fouten gemaakt wat ten koste gaat van een podiumplaats. Manouk Haast maakte een dure fout op brug wat haar 4 punten kostte. Iefke Jacobs turnde vandaag ook niet helemaal stabiel en werd 4e. Rebekka Hoek is de enige senior turnster die uitkomt in de eredivisie en dus was het goud voor haar. We hebben weer goede nieuwe dingen gezien en zeker ook de nodige verbeterpunten waar we weer aan kunnen gaan werken voor de komende wedstrijden waarvan de eerste volgende week al weer op het programma staat. Het was weer een leerzaam weekend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief