Foto: Gemeente Roosendaal

Burgemeester wil meer (drugs)panden sluiten

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer is in overleg met andere gemeenten uit het politiedistrict De Markiezaten om de mogelijkheden binnen de Opiumwet te verruimen.


Op dit moment hebben burgemeesters in de regio de mogelijkheid om een pand waarin drugs wordt aangetroffen voor een bepaalde periode te sluiten. Sinds 1 januari 2019 is de landelijke wetgeving echter aangepast, waardoor burgemeesters eventueel ook panden mogen sluiten waarin géén drugs worden aangetroffen, maar wel voorwerpen of stoffen die duidelijk bestemd zijn voor het telen of bereiden van drugs.

Volgens burgemeester Jacques Niederer gaat het in de gemeente Roosendaal om ongeveer vijf panden per jaar, waarbij geen drugs worden aangetroffen maar wel de voorwerpen of stoffen. Dat laat hij weten op vragen van CDA Roosendaal. Zij wilden eveneens weten of deze nieuwe wetgeving bij kan dragen aan de preventie van drugshandel, maar dat ziet de burgemeester niet zo snel gebeuren. "De verruiming van de Opiumwet draagt in eerste instantie bij aan de preventie van de productie van drugs. De preventieve werking lijkt enigszins summier gezien het feit dat het slechts gaat om vijf panden per jaar."

De voorbereidingshandelingen voor het maken van drugs zijn overigens al langere tijd strafbaar op basis van de Opiumwet. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief