Manouk pakt het goud.
Manouk pakt het goud. Foto: trainster Karin

Goud voor Manouk Haast bij kwalificatie NK turnen

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Het weekend van 9 en 10 februari stond in het teken van de 1e landelijke kwalificatiewedstrijd turnen voor het merendeel van de A-selectie van Dynamo Roosendaal. Hiervoor moest er naar Reuver afgereisd worden en hadden de trainsters twee volle dagen voor de boeg, want de turnsters waren over twee dagen van vroeg tot laat verdeeld.

Zaterdag begon de dag met de instap N1 turnsters. Deze meisjes laten steeds meer progressie zien, maar moeten nog een tandje bij zetten om bovenin mee te kunnen doen. Bryanna van Bodegraven eindigde op de 6e plaats en had de 2e hoogste score op vloer. Jada Wessels werd 7e. Naomi Govaers, Nikki Boeren en Emaen Abdelradi eindigden op de 11e, 12e en 16e plaats. Zij moeten nog een tweede kwalificatie turnen om doorstroming naar de halve finale af te dwingen.

Hierna was het de beurt aan Elin Antens (pupil 2 N1). Zij laat wat punten liggen op balk, maar met haar hoogste score op brug eindigde ze allround op een mooie 5e plaats.

In de volgende ronde mocht Guusje Graswinckel (jeugd 1e divisie) turnen. Ondanks haar blessures en trainingsachterstand eindigde zij met gelukte oefeningen op de 7e plaats.

De laatste turnster voor deze dag was Joëlla Vermeulen (junior 1e divisie). Ook zij heeft geen optimale voorbereiding gehad ivm blessureleed, maar turnde een mooie stabiele wedstrijd met een super vloeroefening waar ze terecht de hoogste score voor kreeg. Met minimaal verschil pakte ze helaas net naast het podium, maar een mooie 4e plaats was er voor haar.

Zondag

Op zondag startte de dag met de pupil 1 N1 turnsters. Kyara van Dooren eindigde allround op de 6e plaats met een 3e hoogste score op vloer, Iris van der Kloot werd 8e met het hoogste punt op sprong en Dina eindigde als 18e doordat ze zich op het laatste toestel blesseerde, ze wel stoer door turnde, maar hiervoor helaas veel aftrek kreeg.

In ronde 2 was Micaela van Dorst (pupil 2 N1) aan de beurt. Zij draaide een keurige, stabiele wedstrijd met op sprong, balk en vloer de 2de hoogste score en op brug de 4de hoogste score wat allround resulteerde in een bronzen medaille!

In de 3e ronde mochten Alyssa van Hauwaert (jeugd N2), en 1e divisie junioren Cato Graswinckel en Esmee Kools turnen. Alyssa kampt nog steeds met blessures en turnde puur 4 toestellen om door te kunnen stromen naar de halve finale. Ze eindigde op de 14e plaats. Cato werd 7de en Esmee eindigde op plaats 13.

De laatste ronde deze dag was voor de 1e divisie seniore Manouk Haast en Iefke Jacobs. En het was het wachten waard; Manouk pakte allround het goud bij de vele en goede senioren! Zij had een super score op sprong en een verder mooie, stabiele wedstrijd. Iefke die verplicht moest promoveren naar deze klasse turnde ook knap. Zij eindigde allround op plaats 9 en had met haar mooie balkoefening de 3de hoogste score.

Een weekend met mooie resultaten en nu weer verder trainen naar de volgende kwalificatiewedstrijden.

Komend weekend staan de vele toestelfinales op het programma. Wederom druk voor die trainers van Dynamo Roosendaal. Alvast veel succes allemaal!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief