Afbeelding
Foto: Sugarcoated

Pin-ups verzamelen zich in Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Ruim veertig dames én dragqueens komen zondag 17 februari naar Roosendaal voor een voorronde van de Miss Pinup Benelux-verkiezing. In Tom's Diner krijgen de deelneemsters vijf minuten de tijd om zich te presenteren aan de jury. Eén van die deelnemers is de Roosendaalse Marjolein Bömer-Coppens.

"Veel mensen hebben bij het woord pin-ups meteen een rare associatie, maar het gaat eigenlijk om vrouwen die zich kleden in vintage- en retrokleding", legt Marjolein uit. "Sommige dames kiezen er voor om veel bloot te geven, maar dat hoeft niet." Zelf is Marjolein meer van de 'oude stempel'. "Ik kleed me het liefst in kleding geïnspireerd op de jaren '50 en '60."

Comfortzone

Het is een kledingstijl die je in Roosendaal niet vaak voorbij ziet komen. Toch is de Roosendaalse Marjolein helemaal verknocht aan de vintagelook. "Ik heb deze stijl eigenlijk altijd al mooi gevonden, maar voor mij is het echt begonnen in 2015." Marjolein was veel afgevallen en als cadeautje trakteerde ze zichzelf op een fotoshoot bij Sugarcoated in Rotterdam. "Je komt daar binnen in gewoon een spijkerbroek en een trui, maar de dames toveren je helemaal om in een pin-up girl. Ik voelde me echt fantastisch en het belangrijkste: ik voelde me mooi. Zo wilde ik me iedere dag wel voelen." Marjolein besloot zich te verdiepen in de materie, ze volgde haar en make-upworkshops en bezocht verschillende fotoshoots als pin-up girl. "Je kan er dan voor kiezen om het voor jezelf te houden, maar ik vind het leuk om een keer uit m'n comfortzone te treden en te laten zien wie ik ben."

Miss-verkiezing

En daarom doet Marjolein op zondag 17 februari mee aan de voorronde van Miss Pinup Benelux 2019. "Ik doe niet mee om te winnen, maar gewoon om een gezellige dag te hebben. Er komen onwijs veel dames samen met allemaal dezelfde passie. Daarnaast zijn er ook fotografen aanwezig om fotoshoots mee te doen en het is gewoon heel leuk met elkaar. Het loopt allemaal heel gemoedelijk, niet zoals bij andere miss-verkiezingen." De jury van deze voorronde bestaat uit de Amsterdamse dragqueen Lady Galore, Heja een spirituele pin-up van Koerdische afkomst en Petra Hashtag. "Je krijgt vijf minuten de tijd om jezelf te presenteren. Sommigen doen dat met zang of dans, anderen vertellen gewoon waarom pin-up voor hen zo belangrijk is." Zelf gaat Marjolein presenteren. "En ik probeer mezelf te onderscheiden met mijn humor."

Zelfvertrouwen

Speciaal voor deze verkiezing heeft Marjolein een nieuwe jurk aangeschaft, waarmee ze vol zelfvertrouwen het podium gaat betreden. "Marilyn Monroe en Betty Paige zijn hierin echt voorbeelden voor mij. Niet alleen qua kleding, maar ook als je kijkt naar het zelfvertrouwen dat zij uitstraalden. Met al die social media en Instagramposts van tegenwoordig is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je je goed voelt in je eigen lichaam." Niet voor niets is één van de juryleden een Instagrammer die volledig inzet op Body Positivity. "Want alles krijgt tegenwoordig een filtertje op social media, behalve de meningen van anderen." Dat merkt Marjolein ook in het echte leven. "Op het schoolplein word ik wel eens raar aangekeken, maar zelf voel ik me hier goed bij en daar gaat het om."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief