Schilderij van Marion Naber. FOTO VERA DOLSTRA
Schilderij van Marion Naber. FOTO VERA DOLSTRA Foto: Vera Dolstra

Glaskunst en dichterlijke schilderkunst in Markant

Sport en vereniging

WOUW - Op zondag 27 januari werd de nieuwe tentoonstelling van Stichting CuMaWo in Markant in Wouw geopend. Deze keer exposeren Marion Naber en Jaap en Hetty Vrijland hun kleurrijke werken. Het was een gezellige drukte. De nieuwe voorzitster van CuMaWo, Lia de Koning, maakte van de gelegenheid gebruik om zichzelf voor te stellen. De tentoonstelling werd op passende wijze geopend door Casper Naber en het klarinetkwartet van harmonie Oranje uit Wouw zorgde voor muzikale ondersteuning.

Marion Naber, geboren in Amsterdam en nu woonachtig in Roosendaal, schildert sinds 6 jaar. Het werken met kleuren en het schilderen van landschappen, luchten, en water doet zij het liefst. Haar inspiratie haalt ze uit alles wat ze ziet en bijzonder vindt. Van realiteit tot abstract. Wat er op het doek komt, komt uitsluitend uit haarzelf op dat moment. Iets naschilderen kan en wil ze niet. Haar schilderijen zijn een uiting van een gevoel, en bieden haar veel ontspanning. Voor deze tentoonstelling heeft ze bij elk geëxposeerd schilderij een gedicht gemaakt.

Jaap en Hetty Vrijland uit Puttershoek zijn in 2004 in de ban geraakt van “het glas”. Zij hebben zich gespecialiseerd in met name de fuse- en cast techniek. Deze vorm van glas bewerken spreekt hen het meeste aan, omdat ze daar hun fantasie en hun gevoel het best in kwijt kunnen. Ze vinden het bijzonder om iets moois te kunnen maken en er ook anderen van mee te kunnen laten genieten. Ze maken objecten, voor binnen en buiten, en sieraden van glas., al dan niet gecombineerd met hardsteen en metaal.

Deze tentoonstelling te zien zondags tot en met 7 april van 14.00-16.30 uur in Markant, Markt 14 in Wouw.

Marion is zelf aanwezig op 24 maart en 7 april. Jaap en Hetty zijn er op 10 en 31 maart. Overige zondagen is er een suppoost aanwezig die u enige uitleg kan geven bij de getoonde werken. Toegang is gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief