Afbeelding

Stichting Algemene Hulpdienst Roosendaal zoekt vrijwilligers

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Stichting Algemene Hulpdienst Roosendaal (SAHR) is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan de Roosendaalse samenleving.

De vrijwilligersorganisatie biedt hulp aan diegenen die geen hulp kunnen krijgen bij andere zorg- en welzijnsorganisaties en/of niet over voldoende financiële middelen beschikken voor professionele hulp. De manier van hulp bieden loopt enorm uiteen, zo wordt er regelmatig informatie en advies gegeven, maar hulpbehoevenden kunnen ook bij SAHR terecht voor bijvoorbeeld vervoer naar het ziekenhuis of de fysiotherapeut, klusjes in huis en in de tuin én sociale steun. "Voelt men zich eenzaam dan zijn er vrijwilligers die wekelijks kunnen komen om een stukje eenzaamheid op te vangen."

Vrijwilligers

Om die zorg te kunnen leveren is het echter wel essentieel dat er voldoende vrijwilligers zijn. Op dit moment zijn er zo'n 60 vrijwilligers voor de ongeveer 2425 aanvragen per jaar (2018), maar de organisatie zou er graag nog wat vrijwilligers bij willen hebben. "Ik heb onlangs afscheid genomen van onze oudste tuinman, die was 87 jaar", vertelt Hans van den Hout. "We kunnen wel wat jong bloed gebruiken." Van den Hout denkt bijvoorbeeld aan mensen die tijd over hebben, gepensioneerden of scholieren die één keer in de week of eens in de twee weken iets willen doen. Zij kunnen zelf bepalen wanneer en wat zij willen doen. "Zelf moet ik opletten dat ik niet zeven dagen in de week bezig ben, maar je kan het zo gek maken als je zelf wil."

Onderhoud

Met het voorjaar in aantocht, komen straks bijvoorbeeld de aanvragen voor de tuinen weer binnen. Vrijwilligers zorgen bijvoorbeeld voor het onkruid wieden, licht snoeiwerk en bladeren vegen. "Vorig jaar hebben we zo'n achthonderd tuinen bijgehouden." Ook worden ouderen geholpen met kleine reparaties zoals een lekkende kraan, tv instellen of een lamp repareren.

Wil jij je inzetten voor anderen? Neem dan vrijblijvend contact op met SAHR via info@sahrroosendaal.nl of bel op doordeweekse dagen tussen 09.00 en 12.00 uur naar 0165-533111



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief