Afbeelding
Foto: Google Maps

SP wil culturele waarde van Josephwijk behouden

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Adriënne Maas-Cleeren (SP) wil van wethouder Toine Theunis weten wat hij gaat doen om de culturele waarde van de karakteristieke Josephwijk te behouden.

Woningcorporatie Alwel en de gemeente Roosendaal hebben onlangs de handen ineengeslagen voor de herstructurering van de Josephwijk. De twee organisaties hebben de intentie uitgesproken om gezamenlijk te gaan bekijken hoe de Josephwijk er in de toekomst uit moet komen te zien. In oktober 2018 werd al bekendgemaakt dat 229 huurwoningen in de St.Josephstraat, Voorstraat, Gildenbondstraat, Maxburgh, Valkenburgstraat, Rozestraat, Julianastraat en Tulpstraat tegen de vlakte gaan. De woningen zijn bijna honderd jaar oud en nodig aan vervanging toe. De woningen zijn bijvoorbeeld niet geïsoleerd en hebben vochtproblemen.

"De woningen in de Josephwijk zijn zeker oud en moeten of gerenoveerd worden of worden vervangen om aan kwaliteitseisen te voldoen", stelt Maas-Cleeren. "Maar, de Josephwijk is ook een bijzondere wijk met karakteristieke opbouw en karakteristieke woningen, wat naar de mening van de SP een culturele waarde heeft. De SP vindt het belangrijk dat het karakter van de wijk behouden blijft." Daarom wil zij weten van de wethouder wat hij gaat doen om dit karakter te behouden.
De daadwerkelijke werkzaamheden in de Josephwijk gaan waarschijnlijk in 2021 van start.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief