Na afloop van de gewonnen halve finale.
Na afloop van de gewonnen halve finale. Foto: Ingrid Mol

Dames Bristol bereiken finale districtbeker zuid 1

ROOSENDAAL - Afgelopen woensdag was het de dag belangrijkste wedstrijd van de Bristol dames namelijk de halve finale van de district beker. Dat het een heet avondje zou worden kon men naderhand beamen.

Een beetje gespannen en een uur later als normaal begon Bristol sterk aan de wedstrijd. Vooraf werden de taken en de bekende tactiek goed doorgenomen. Inzakken was de belangrijkste afspraak. Er werd goed gevoetbald en hard gewerkt voor elkaar. Tenslotte krijg je elke jaar de kans om de finale te bereiken. De omschakeling was er en beide teams kregen kansen maar deze werden niet benut. De Bristol speelde ontzettend sterk, en wiste elkaar blindelings te vinden. Met een opmerkelijke 0-0 werd de rust bereikt.

Tweede helft
Tweede helft kwam het er op aan, en moest het dan maar gaan gebeuren. De harde kern van Bristol was er van overtuigd dat met druk zetten er zo doelpunten zouden vallen. En dat ging de thuisploeg dan ook doen, tien minuten na de rust! Met dan eindelijk dat eerste doelpunt; Naomi Pesman kwam aan de bal, en zag Ashley de Bie aan de linkerkant opkomen met een diagonale pass schoof ze bal zo in de voeten zonder enige aarzeling schoot ze het leer snoeihard, en met overtuiging in de verre hoek. Wat volgde was een ontlading voor de dames van Bristol. Vanaf dat moment was het vertrouwen er en bleef de thuisploeg doordrukken. Een uitblinkende Griffith Vaissaire draaide bij de zes meter lijn van haar tegenstandster weg en schiet hem ook snoeihard achter de goalie van Fc Eindhoven en zo is het 2-0! De ontlading is er want de beker finale is in zicht en de dames speelde de wedstrijd rustig uit. Maar om het af te maken schiet Wahiba Didi met rechts!! nog de 3-0 binnen! Tis gedaan! We zijn er! De BEKERFINALE district zuid 1 is gehaald! Wij hopen op 25 maart zoveel mogelijk supporters mee te krijgen naar Veldhoven! En willen voor vanavond ook alle supporters bedanken! Heel het team verdiend een compliment ook de speelster die geen minuten maakte, maar deze wedstrijd was het resultaat meer dan heilig.

Finale
Bristol dames zaalvoetbal schrijft met bereiken van de finale geschiedenis. Als eerste team binnen Roosendaal hebben ze de kans om de beker mee naar huis te nemen.
Selectie bestond uit: Jade Massing, Wahiba Didi, Lesley Heuser, Naomi Pesman Griffith Vaissaire, Soraya Oppier, Anisah Karadan en Ashley de Bie. Bristol vr1 (0-0)-3-0 FC Eindhoven vr1.