Alex Raggers heeft afgelopen donderdag afscheid genomen van de gemeenteraad
Alex Raggers heeft afgelopen donderdag afscheid genomen van de gemeenteraad (Foto: )

Alex Raggers neemt afscheid van D66

ROOSENDAAL - D66-fractievoorzitter Alex Raggers heeft afgelopen donderdag afscheid genomen van de Roosendaalse gemeenteraad. Raggers wordt voor zijn werk bij Defensie uitgezonden voor de Verenigde Naties naar de Golanhoogte in Israël en kan daarom niet aanblijven als gemeenteraadslid voor de gemeente Roosendaal.


De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom het afscheid van Alex Raggers. Volgens de Kieswet mag Raggers namelijk niet tijdelijk met politiek verlof, terwijl dit wel kan bij zwangerschap en ziekte. Raggers idee voor politiek verlof voor militairen kreeg bijval vanuit de landelijke politiek. Salima Belhaj en Monica Den Boer (D66) stelden, samen met John Kerstens (PvdA), Tweede Kamervragen over de situatie waarin Raggers nu verkeerd. Ook André Bosman (VVD) heeft vragen gesteld aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Defensie.

Samenwerken

Maar, omdat er op dit moment geen oplossing is voor de situatie waarin Raggers verkeerd, heeft Alex ervoor gekozen zijn zetel in de raad niet een half jaar onbezet te laten, maar hem af te staan aan de volgende D66'er op de verkiezingslijst: zijn vrouw Annelies Homma. Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag richtte Raggers het woord tot de gemeenteraad. "Tja, 14 februari vandaag, Valentijnsdag, en helaas neem ik afscheid van een grote liefde", begon Raggers. In zijn afscheidsspeech keek hij terug op de afgelopen vijf jaar waarin hij gemeenteraadslid is geweest, maar hij had ook nog een boodschap voor de raadsleden. "Met een kernwoord: samenwerking. In de aanloop naar de verkiezingen vorig jaar hebben wij allen hier aanwezig gezegd te willen samenwerken, om het beste voor Roosendaal te willen bereiken. Dat bereik je ook alleen maar door echt goed en constructief samen te werken Tussen college en gemeenteraad, tussen oppositie en coalitie, tussen partijen onderling en binnen je eigen partij. Door te discussiëren op de inhoud en niet op de vorm."

Vervanging

Harm Emmen heeft de laatste jaren samen met Raggers voor D66 in de gemeenteraad gezeten. Hij richtte, als nieuwe fractievoorzitter, het woord tot Raggers: "Je wist altijd dat de kans bestond dat je uitgezonden zou worden, en afgelopen zomer kwam het bericht dat het nu echt ging gebeuren. Helaas bleek dat de vervanging waar je altijd op gerekend had toch niet mogelijk was. Maar jij zou Alex niet zijn als je daar niet iets aan zou doen. Helaas niet meer voor jezelf, maar dan toch voor alle andere militairen in Nederland die ons land niet alleen dienen bij defensie, maar ook in de gemeenteraad. En ook dat lijkt je gewoon te gaan lukken."

Alex is voornemens tijdens zijn uitzending actief betrokken te blijven bij D66 Roosendaal. "Ook daar is D66 Roosendaal blij mee: ervaring telt en goede raad is duur! Wij wensen Alex veel succes met zijn missie in het Midden-Oosten en hopen hem na terugkeer snel weer te mogen begroeten binnen ons fractieoverleg!" 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief