marokkaanse-moskee-in-kortendijk-medium
marokkaanse-moskee-in-kortendijk-medium

Nog geen locatie voor islamitische school

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het is nog onbekend waar de nieuwe islamitische basisschool zich in de gemeente Roosendaal gaat vestigen. Dat laat wethouder René van Ginderen weten op vragen van de VLP.

De Stichting Islamitisch Primair Onderwijs heeft enige tijd geleden goedkeuring ontvangen om dit jaar te mogen starten met de school. SIPO heeft naar aanleiding daarvan een verkenning gedaan naar de belangstelling voor de komende vijf jaar. Dat onderzoek wordt binnenkort besproken. Op basis daarvan wordt gekeken naar de locatie.

De Stichting Islamitisch Primair Onderwijs heeft wel aangekondigd aanstaande zondag een presentatie te geven bij de Marokkaanse moskee in Roosendaal. "Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt meer informatie gegeven over de school en kunnen geïnteresseerden vragen stellen aan het bestuur van SIPO. Ook kunnen ouders hun kinderen vast aanmelden voor het komende schooljaar."

Leerlingen van SIPO krijgen op hun scholen ook islamitische godsdienstlessen en leren op jonge leeftijd de salaat (gebed) verrichten. "Ons doel is dus om onze leerlingen goed voor te bereiden op het voortgezet onderwijs, maar ook om ze voldoende kennis mee te geven over de islam." 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief