Foto: Google Maps

Zorgen over verbouwingen in Stationsgebouw

ROOSENDAAL - Verschillende politieke partijen maken zich zorgen over de verbouwingswerkzaamheden die al enige tijd plaatsvinden in het stationsgebouw.


Het gaat volgens de fracties om het deel dat 'helaas' al enige tijd niet meer toegankelijk is voor het publiek, maar waarin zich diverse fraaie authentieke elementen bevinden. "Ook is ons opgevallen dat de grote ruimte die zich achter deze gang bevindt, de ruimte waarin voorheen een stationsrestauratie gesitueerd was, nu leeg is terwijl deze eerder werd gebruikt voor opslag. Op de ramen zijn posters geplakt van een vastgoedverhuurbedrijf", stellen de partijen.

Bekend is dat het Stationsgebouw een bijzonder, beschermenswaardig en monumentaal pand is en een prominente plaats heeft in de Roosendaalse geschiedenis. Daarom willen de verschillende partijen van de wethouder weten of hij op de hoogte is van de verbouwingswerkzaamheden die op dit moment gaande zijn. "Het tegengaan van de leegstand in het Stationsgebouw is een veel gehoorde wens. Is de portefeuillehouder daar op dit moment actief mee bezig, en zo ja: op welke manier? Zijn de huidige verbouwingswerkzaamheden een voorbode van een nieuwe invulling voor het betreffende gedeelte van het Stationsgebouw, en zo ja: welke?"

Onlangs werd al wel bekend dat in een deel van het Stationsgebouw, waar voorheen een bloemenwinkel gevestigd zat, een vegan koffiebar gaat komen. Die moet in maart zijn deuren openen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Gedreven medewerkers

Boxmeer- Beugen - Venray - Heijen

Projectleider

Oud Gastel

Een bevlogen begeleider

Wagenberg

Kippertrailer chauffeur

Breda

Pijpfitter / Lasser

Budel

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief