De Tolbergvijver moet aantrekkelijker worden voor recreanten
De Tolbergvijver moet aantrekkelijker worden voor recreanten Foto: Google Maps

Roosendaalse Lijst: 'Tolbergvijver moet aantrekkelijk worden'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Eric de Regt en René van Broekhoven (Roosendaalse Lijst) willen dat er werk wordt gemaakt van de Tolbergvijver. De twee politici opperen onder andere om een wandelpad aan te leggen, bankjes te plaatsen én iets leuks te creëren voor kinderen zodat het een echt recreatiegebied wordt.

"Veel mensen maken gebruik van dit prachtige stuk natuur in een kinderrijke omgeving/buurt. Of het nu gaat om wandelen met de hond, vissen of in de zomer zwemmen of met je vrienden in een bootje dobberen; er is al veel beweging in en rondom de vijver", stelen de twee heren. Echter, op dit moment zijn er vrijwel geen faciliteiten te vinden rondom de Tolbergvijver en daar willen De Regt en Van Broekhoven graag verandering in aanbrengen. "Een eventuele extra stimulans om werk te maken van dit gebied: wellicht verrijst er in de nabije toekomst een splinternieuw ziekenhuis pal tegenover de vijver. Met nog meer bezoekers van de vijver als gevolg."

Suggesties

Als suggestie dragen de twee aan om een wandelpad aan te leggen van houtsnippers, er moeten bankjes komen én verlichting. "Denk daarnaast aan een vlot (met touw waarmee de kinderen van de ene kant naar de andere kant kunnen komen) en de mogelijkheid om gemakkelijk in en uit het water te gaan." Dit alles moet uiteraard gebeuren zonder afbreuk te doen aan de natuur in en rondom de vijver of overlast te veroorzaken voor de bewoners die aan de vijver wonen.

Aantrekkelijker

De Roosendaalse Lijst heeft daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Ze willen van wethouder Inge Raaijmakers weten of zij bereid is de mogelijkheden te onderzoeken om de Tolbergvijver aantrekkelijker te maken. En zo ja, binnen welke termijn zij hiermee aan de slag gaat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief