Opbouw van de pompen na de restauratie in 1985.
Opbouw van de pompen na de restauratie in 1985. Foto: Jan Schijven

Lezing over pompen en waterleiding in dorp Wouw

Sport en vereniging

WOUW - De pompen op de Markt in Wouw en de aanleg van de waterleiding in het dorp staan centraal tijdens een lezing op woensdagmiddag 27 februari. Op uitnodiging van de KBO verzorgt René Hermans dan een lezing over beide onderwerpen.

Eerder kwam het onderwerp aan bod op 28 oktober, maar toen waren veel mensen verhinderd om te komen luisteren, vandaar deze tweede presentatie. De bijeenkomst begint om 14.00 uur in cultureel centrum De Geerhoek aan de Kloosterstraat in Wouw. Vorig jaar stonden de waterpompen 250 jaar op de Markt en hoewel de beide pompen hetzelfde lijken, zijn ze toch heel anders. Jarenlang dienden ze als watervoorziening voor de bewoners van het dorp.

Terwijl overal elders waterleiding aangelegd werd, wilde het gemeentebestuur en de bewoners van de gemeente Wouw niet aan die waterleiding, zelfs niet toen er verontrustende rapporten verschenen over de kwaliteit van het water.

Aanmelden
René Hermans gaat op al die aspecten in aan de hand van afbeeldingen en foto’s. Wie wil komen luisteren, wordt gevraagd om zich even tevoren aan te melden in verband met de ruimte. Bij veel belangstelling wordt uitgeweken naar de grote zaal. KBO-leden uit Wouw kunnen gratis terecht. Aanmelden kan via de mail evilavallette@home.nl of telefonisch op 0165-303289 en eventueel inspreken op antwoordapparaat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief