Achterrij Joey van Strien, Ricky Rockx, Robin Huijer, Max de Pijnier, Joey Claassens, vooraan Lars Hopstaken, Merlijne de Doelder, Aglaia van de Water. FOTO M. VAN DE WATER
Achterrij Joey van Strien, Ricky Rockx, Robin Huijer, Max de Pijnier, Joey Claassens, vooraan Lars Hopstaken, Merlijne de Doelder, Aglaia van de Water. FOTO M. VAN DE WATER Foto: M van de Water

Karate Kampioenschap België

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Zaterdag 2 maart werd er door Funakoshi Karate een open Belgische kampioenschap gehouden in Tongerlo (B). Ondanks het carnaval virus wat er in Brabant heerst zijn er toch karateka’s van Karate-do Archida naar Tongerlo afgereisd om deel te nemen aan dit toernooi. Er zijn op dit toernooi altijd deelnemers van België, Nederland, Duitsland en Frankrijk, dat maakt het een zeer mooi toernooi. Zo kunnen karateka’s ook andere nationaliteiten zien en hoe zij hun ervaring en kennis weergeven op de mat.

De karateka’s die deel hebben genomen waren: Lars Hopstaken, Aglaia van de Water, Joey Claassens, Merlijne de Doelder, Max de Pijnier, Joey van Strien. Uiteraard werden de karateka’s goed begeleid door de coaches: Ricky Rockx, Robin Huijer en Jan van Strien.

De ochtend was vol gepland voor het onderdeel kata. Lars en Aglaia waren de karateka’s die als eerste hun kennis hebben mogen laten zien. Lars stond voor de grote uitdaging, want zijn poule bestond uit flink wat deelnemers. Lars heeft een verpletterende prestatie weggezet en zijn tegenstanders werkelijk omver gedraaid ondanks de grote van zijn poule. Aglaia had helaas last van balans verstoringen. Joey v S. en Max hadden de eer om met elkaar in een poule te draaien, daardoor was de uitdaging groot. Merlijne had de pech in een grote poule te zitten, helaas kon ook zij draai niet echt vinden. Voor Joey C. was dit zijn eerste deelname in België ondanks het nieuwe draaide hij hele mooie rondes.

De volgende prestatie’s zijn dan ook weggezet: 1e plaats: Lars Hopstaken, 3e plaats: Joey van Strien, Aglaia van de Water, 4e plaats: Max de Pijnier, 10e Plaats: Merlijne de Doelder.

De middag mochten een paar karateka’s zich herpakken om deel te nemen aan het onderdeel kumite. Max mocht als eerste zijn vechttechnieken uitoefenen. Door trapaanvallen van de tegenstander raakte Max geblesseerd ondanks de pijn en belemmeringen heeft Max wel zijn wedstrijd doorstaan. De blessures waren helaas te groot om verder te gaan in de competitie. Joey C. draaide een overweldigende eerste wedstrijd waarmee hij zijn tegenstander met 5-0 van de mat afspeelde. Aglaia zat lekker in haar ritme en wist hierdoor een verpletterende resultaat weg te zetten met 5-0. Ondanks de zware beproevingen van het lange wachten en hangen in en rondom de sportzaal hebben ze een geweldige prestatie weggezet.

De volgende prestatie’s zijn behaald: 1e plaats: Aglaia van de Water, 2e plaats: Joey Claassens, 7e plaats: Max de Pijnier.

Wij willen de karateka’s ontzettend bedanken voor hun fantastische inzet, geduld en vechtlust. Het blijft altijd een bewondering hoe ze toch iedere keer weer tijdens wedstrijden onder het kritische oog van scheidsrechters, coaches en publiek hun kennis laten zien, met gezonde zenuwen en spanningen. Uiteraard zijn wij ook de coaches en ouders dankbaar voor hun toewijding, steun en geduld. Dit zorgt ervoor dat de karateka’s hun passie en liefde voor de sport kunnen blijven beoefenen. We willen Max heel veel beterschap en sterkte wensen. We hopen dat hij snel hersteld van zijn blessure.

Ben je nieuwsgierig geworden kom eens een keer kijken naar onze trainingen. Of neem contact op met Eduwin Rockx 06-30538276.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief