Annelin en Sebastiaan van den Biggelaar met hun gewonnen bekers.
Annelin en Sebastiaan van den Biggelaar met hun gewonnen bekers.

Jonge atleten in de prijzen op Nationale Pupillen Indoor

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op 3 maart jl. verlieten 6 Thor-pupillen het carnavalsfeest in Tullepetaonestad voor de Nationale Pupillen Indoor te Apeldoorn. Met 593 deelnemers was het competitief gezien een zware wedstrijd. De jonge Thor-atleten moesten een flink tandje bijzetten. En wat een topprestaties zijn er geleverd, Thor is dan ook bijzonder trots op de jonge atleten!

Twee pupillen vielen zelfs in de prijzen: Annelin van den Biggelaar (8) veroverde een tweede plaats bij de C-pupillen en haar broertje Sebastiaan van den Biggelaar (6) ontving een beker voor een derde positie bij de D-pupillen. Voor Sebastiaan was het een bijzondere wedstrijd: het was zijn eerste meerkamp.

Annelin zette drie clubrecords neer: ze liep 7,27 sec op de 40 m, 2:18,45 min op de 600 m en ze evenaarde het clubrecord van Mila van Mook op het verspringen met 3,16m.

Met drie nieuwe persoonlijke records veroverde Mila van Mook (11) een prachtige 11e plaats bij de A2-pupillen waar maar liefst 99 meisjes aan deelnamen. Mila maakte onder andere een geweldige sprong bij het verspringen van 4,05 m.

Bij de jongens A2-pupillen werd Max van der Boom (10) 68e. Hij verbrak zijn pr op de 600 m met 2:27,91.

Marit Verschuren (10) heeft bij het onderdeel kogelstoten 7,29 m gestoten, deze plaats was goed voor een 2e plaats bij dat onderdeel. Overall is Marit bij de A1-pupillen 22e geworden.

Het jonge broertje van Marit, Thijs Verschuren (7) deed mee bij de C-pupillen waar hij 11e werd. Een sprong van 3,10 m bij het verspringen was goed voor een 4e plaats op dat onderdeel.

De jonge atleten vonden het zeer leuk om in de mooiste indoor locatie van Nederland aan deze nationale meerkamp deel te nemen. Ze hopen dat er volgend jaar nog meer Thor atleten naar Apeldoorn afreizen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief