Foto: Google Maps

Turborotonde en rotonde Van Beethovenlaan op de schop

ROOSENDAAL - De gemeenteraad van Roosendaal wordt voorgesteld om een bedrag van 795.000 euro beschikbaar te stellen voor de aanpak van de rotondes bij de Burgemeester Freijterslaan (turborotonde) en de rotonde bij de Van Beethovenlaan/Boulevard.


Al geruime tijd wordt er gesproken over het aanpakken van beide rotondes. Vooral bij de Van Beethovenlaan gaat het om een flinke ingreep. Hiervoor wordt dan ook het grootste bedrag uitgetrokken: 685.000 euro. Door een speciale fietsstrook aan te leggen die niet meteen grenst aan de weg, moeten fietsers meer ruimte krijgen en moeten veiligere situaties ontstaan. "Bij het afslaan zit de automobilist namelijk niet direct op de aanliggende fietsstrook." Naast veiligheid heeft een ruimere rotonde ook een positief effect op de doorstroming, omdat verkeer beter van elkaar kan inschatten welke kant men op gaat.

Hoewel de turborotonde een stuk nieuwer is dan de rotonde bij de Van Beethovenlaan, staat ook hier één en ander op de planning. Uit een onderzoek uit 2015 blijkt dat de oversteek voor fietsers verruimd moet worden om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren. Het fietspad komt verder van de rijbaan af te liggen, zodat fietsers die over willen gaan steken, niet meteen op de rijbaan terecht komen. Dit zorgt er voor dat overstekende fietsers en automobilisten beter op elkaar kunnen anticiperen.

De provincie gaat in ieder geval akkoord met de plannen en heeft voor 269.100 euro aan subsidie beschikbaar gesteld. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief