Foto: Gemeente Roosendaal

Olielozing zorgt voor tienduizenden euro's aan schade

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal stelt een onderzoek in naar een olielozing in het riool. In oppervlaktewater aan de Heliumweg in Roosendaal werd twee weken geleden olie aangetroffen. "Dit water is een zogenaamde retentiezone: een gebied waarin het overtollige regenwater tijdelijk opgevangen en gebufferd wordt. Omdat het water erg donker kleurde, werd de lozing ontdekt."


Bij een eerste verkenning bleek dat er een grote hoeveelheid olie in het riool geloosd was. Om verdere verspreiding van de olie te voorkomen, zijn er op het oppervlaktewater een oliescherm en zogenaamde absorptieworsten gelegd. Verder is de riolering op de Heliumweg en het Spectrum leeggezogen. Het is op dit moment nog niet bekend wie verantwoordelijk is voor dit milieudelict. Daarom start de gemeente, samen met waterschap Brabantse Delta en de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) een onderzoek.

De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant heeft de vervuiling bemonsterd en hoopt daarmee de veroorzaker te kunnen achterhalen. Een strafrechtelijk onderzoek en aansprakelijkheidstelling voor de geleden schade worden daarbij nader bekeken. Naar verwachting bedraagt het totale schadebedrag tienduizenden euro's.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief