Levy Schotel wist de doelman van Clinge twee keer te passeren. FOTO ARTHUR VERBRAAK Foto: Arthur Verbraak

RBC wint gemakkelijk van Clinge

ROOSENDAAL-RBC heeft goede zaken gedaan in de Zondag Derde Klasse A. De ploeg van trainer-coach Henk Vos won vrij eenvoudig met 4-0 van Clinge en zag de concurrenten (Roosendaal en HVV'24) verliezen. Het gat met deze twee clubs is nu naar negen punten en tien punten gegroeid. Met nog negen duels voor de boeg lijkt het vrij onwaarschijnlijk dat een van beide clubs de oranje-witten nog weet in te halen.

Bij RBC begon Quincy Schouten als rechtsback. In het centrum kregen Anass el Gamali en Jeroen Molenaar een plek toebedeeld. Voorin speelden zowel Mujib Yaqoubi als Levy Schotel (zie foto). Voor de rest waren het de gebruikelijk namen.
De Roosendalers namen binnen het half uur een 3-0 voorsprong. Na een kwartier opende Yaqoubi de score. Marouane Hamdoune zette voor, waarna Anwar Tarfit Yaqoubi wist te bereiken. De defensie van de club uit Zeeuws-Vlaanderen liet de bal rustig richting Yaqoubi rollen die de bal simpel kon binnen tikken. Vijf minuten later was er weer defensief geklungel bij Clinge, waardoor Schotel een voorzet van Schouten tegen de touwen kon werken. Acht minuten later schoot Schotel ook een afgeslagen corner binnen. Daarvoor knalde El Gamali met een afstandsschot op de vuisten van de keeper. Clinge kon daar niets tegenover stellen. Doelman Joeri Leest hoefde in de eerste helft geen redding te verrichten.
In de tweede helft kreeg RBC enkele kansen om de score verder uit te breiden, maar afstandsschoten van Randy Elst gingen net naast of net over de goal heen. De mee opgekomen Gino de Klerk kreeg ook een goede mogelijkheid, maar zijn inzet kon gekeerd worden. Tien minuten voor tijd was het wel raak. De ingevallen Adnane Samra soleerde op rechts door de defensie heen en wist de meegelopen Schouten te bereiken die zijn van richting veranderd schot in het doel zag belanden, 4-0. Door de ruime voorsprong werden achterin de defensieve stellingen verlaten. Leest wist met twee reddingen een tegendoelpunt te voorkomen.
Door de overwinning en de nederlagen van de achtervolgers komt een kampioenschap steeds dichterbij. Volgende week gaat RBC op bezoek bij Steenbergen, de huidige nummer drie van de competitie. Het is tevens de enige tegenstander die drie punten wist af te snoepen van de Roosendalers.

Statistiek
RBC-Clinge 4-0 (3-0)
Opstelling RBC: Joeri Leest; Quincy Schouten, Anass el Gamali, Jeroen Molenaar, Marouane Hamdoune (Huub Schuit); Gino de Klerk, Mo Azaimi, Randy Elst (Adnane Samra); Levy Schotel, Mujib Yaqoubi, Anwar Tarfit (Yeidi Muurmans)
Scoreverloop: 15' Mujib Yaqoubi 1-0; 20' Levy Schotel 2-0; 28' Levy Schotel 3-0; 80' Quincy Schouten 4-0
Scheidsrechter: Mark van den Brink