Mat 2 Referee. FOTO CON VOERMANS
Mat 2 Referee. FOTO CON VOERMANS Foto: con voermans

Karate-do SAN zeer actief op NK van de KBN

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Karate do SAN (Roosendaal), leden waren afgelopen weekenden zeer actief in Zoetermeer bij het Nederlandse karate kampioenschap van de Karate Bond Nederland (KBN). Bijna al de scheidsrechters van Karate-do SAN deden mee aan dit toernooi. Trinus van der Linde (Drachten), Radj Depipresap (den Haag), Roeland de Rijk (Roosendaal) en Con Voermans (Etten-Leur).

Con was tevens ook de hoofdscheidsrechter van het middag programma. Collega van de Nederlandse Scheidsrechter Commissie (NSC) Michel Edel (Uden) was hoofdscheidsrechter in het ochtend programma. 2 oud leden van SAN Tim Helmons (Oud Gastel) en Sem Roovers (Oudenbosch) beide trainen sinds vorig jaar bij de Rotterdamse karate school Unity, waar ze meer sparringpartners hebben. Ze deden mee voor het team van Unity, ze bereikte de finale waar ze helaas net verloren van het team van Nabil uit Amsterdam. Klasse gedaan voor de oud leden en een dikke pluim voor Sem, hij moest in de finale tegen een kop grotere tegenstander, die hij echter geen millimeter toe gaf. Een 2e plaats op het NK teams cadetten (14-15 jaar) was hun mooie beloning voor een dag hard werken. Het TOtaal karate, een stijl en wedstrijdvorm door Con Voermans ontwikkeld groeit gestaagd, 13 scholen doen al mee aan het concept, waarvan 1 uit België.

Karate-do SAN heeft leden uit de volgende plaatsen: Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Oudenbosch, Breda, Hoeven, Rucphen, Prinsenbeek en Essen (Bel).

Agenda tip:

Vanaf heden, te Etten-Leur, Bootcamp en Buitentraining karate.

1 april een TOtaal stage te Oss bij karateschool Shotokan Vereniging Oss.

13 april 2e Strive & Struggle open Cup.

Eind april een TOtaal stage te Leeuwarden bij karateschool Tensho.

26 mei officiële Zwarte band / DAN examens KBN.

7 september 17e open West Brabantse te Roosendaal.

Eind september de hogere Dan graad examens van TOtaal Karate Nederland.

Info: www.karatedosan.nl - 06-24222772.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief