Brandweerwagen_631389890.jpg
Brandweerwagen_631389890.jpg (Foto: Archieffoto)

Vragen over nieuwe locatie brandweerkazerne Wouw

WOUW - Heeft de gemeente Roosendaal al een nieuwe locatie op het oog voor de nieuwe brandweerkazerne in Wouw? Dat willen René van Broekhoven en Eric de Regt weten namens de Roosendaalse Lijst.


In het najaar van 2018 ontstond er veel commotie in Wouw toen duidelijk werd dat er mogelijk een nieuwe brandweerkazerne gerealiseerd zou gaan worden aan de Kloosterstraat 19a (Geerhoek). De brandweer had daartoe zelf een verzoek ingediend, omdat de huidige locatie niet meer voldoet aan de eisen.

Verschillende politieke partijen en instanties kwamen hier tegen in verweer vanwege de veiligheid voor schoolgaande kinderen. "Uiteindelijk nam het college het besluit af te zien van deze locatie en verder te gaan met haar zoektocht naar een andere locatie", stelt Eric de Regt. "In het voorjaar van 2019 zou dit onderzoek afgerond moeten zijn."

Voorkeurslocatie

Daarom willen De Regt en Van Broekhoeven nu weten of de gemeente al een andere voorkeurslocatie heeft gevonden en zo ja, welke? "Indien dit nog niet het geval is, waarom niet en wanneer verwacht u dan wel te komen tot, en bekendmaking van, een nieuwe voorkeurslocatie?" Ook wil de Roosendaalse Lijst weten wanneer er gestart kan worden met de bouw/verbouw van de nieuwe kazerne en wanneer de nieuwe kazerne in gebruik genomen moet worden." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Touringcarchauffeur m/v

Hoge Zwaluwe

Vakbekwaam hovenier

Rijsbergen

Allround automonteur m/v

Molenschot

Preventie assistente

Kruisland

bezorger altena Nieuws

Hank, Rijswijk, Veen, Wijk en aalburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief