Afbeelding
Foto: Nationale Jongerenherdenking Roosendaal / EyeDetail

Plannen bekend voor tweede editie Jongerenherdenking Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het programma voor de tweede editie van de Roosendaalse Jongerenherdenking is al ver rond. Met onder andere een fototentoonstelling, een groots opgezette Escape Experience en verschillende optredens belooft het ook dit jaar weer een succesvolle avond te worden. "De eerste editie werd vorig jaar positief ontvangen door de bezoekers en dat was voor ons een duidelijk signaal om ook in 2019 een NJH in Roosendaal te organiseren."

"Met name jongeren kunnen zich moeilijk voorstellen hoe het is om te leven in een oorlogssituatie", legt Björn Rommens, voorzitter van Jong Roosendaal, uit. "In 2017 is vanuit Rotterdam daarom een initiatief in beweging gekomen om de Dodenherdenking meer onder de aandacht te brengen bij jonge mensen middels de Nationale Jongerenherdenking (NJH)." Vorig jaar besloten de gemeente Roosendaal én Amsterdam om aan te sluiten bij dit initiatief. En met succes en daarom hebben de verschillende partners de handen ineengeslagen voor een tweede editie.

Programma

"Het voorprogramma bestaat uit verschillende muziek- en dansoptredens; een heuse fototentoonstelling en, in navolging op het grote succes van vorig jaar, een groots opgezette Escape Experience", vertelt Rommens. Het hoofdprogramma vindt plaats in de Grote Zaal van De Kring Roosendaal. Vorig jaar kwam Tim Hoffman naar Roosendaal om het publiek mee te nemen door de avond en ook dit jaar komt er weer een bekende Nederlander naar Roosendaal. "Om te beginnen wordt iedereen uitgenodigd de mobiele telefoon in de hand te nemen en een speciale website te openen. Een zogenaamde Smartphone Orchestra luidt de twee minuten stilte in die wordt aangekondigd op alle telefoonschermen." Na de stilte wordt het programma hervat met een dansoptreden van het Dansatelier Roosendaal. Een verhalende dansvoorstelling over het vroeger en het nu; gemaakt en uitgevoerd door lokale danstalenten. Afsluitend wordt iedereen naar het Tongerloplein geleid voor een bijzondere muzikale samenkomst.

Afsluiting

Na afloop van het hoofdprogramma worden alle bezoekers uitgenodigd om af te reizen naar het treinstation van Roosendaal. Alwaar theatercollectief 'Vrouwen van Wanten' samen met verschillende Roosendaalse
jongeren de locatievoorstelling 'Perron 1' zullen presenteren. In tegenstelling tot het programma in en om het theater; wordt voor deze voorstelling een toegang geheven. Voor wie liever op het Tongerloplein blijft, zorgt de Roosendaalse band H!P voor een passende muzikale afsluiter.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief