Stephanie van Eer komt de kinderen 'overvallen' met de opnames van de Kids Top 20. FOTO ELVIN BOER
Stephanie van Eer komt de kinderen 'overvallen' met de opnames van de Kids Top 20. FOTO ELVIN BOER Foto: Elvin Boer

Roosendaalse basisscholen centraal bij TV-opnames Zapp Kids Top 20

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De kinderen uit de bovenbouw van de Roosendaalse KPO-scholen Lavoor en De Heiberg kregen afgelopen donderdag wel heel bijzonder nieuws. De regisseur van het onder kinderen zeer populaire programma Zapp Kids Top 20 maakte bekend dat beide scholen zijn uitverkoren voor deelname aan het populaire televisieprogramma.

Op dinsdag 2 april vinden de daadwerkelijke opnames plaats en worden beide scholen ‘overvallen’ door een bezoek van presentatrice en Goede Tijden, Slechte Tijden actrice Stephanie van Eer. Het door kinderen veelbekeken TV programma draait om de Kids top 20 chart: een unieke hitlijst die door kinderen zelf wordt samengesteld. Wekelijks kijken zo’n 200.000 kinderen naar het programma van NPO 3. Lavoor en De Heiberg hebben allebei hun ‘eigen’ uitzending: op 6 april zijn de kinderen van Lavoor op de landelijke televisie te bewonderen, op 14 april de kinderen van De Heiberg.

Directeur Janneke van ’t Wout (Lavoor) en directeur Marian van Dun (De Heiberg): “Het is voor de leerlingen van allebei onze scholen ontzettend leuk om hier aan mee te mogen doen. Ze gingen helemaal door het dolle toen ze het nieuws hoorden. Heel veel scholen en leerlingen in Nederland zouden er maar wat voor over hebben om aan het programma mee te doen; wij mogen dat nu dus met twee scholen uit Roosendaal. Daar zijn we stiekem wel een beetje trots op. Dat één van de artiesten een oud-leerling van De Heiberg is, maakt ons extra trots. (Max Mies is lid van de populaire boyband Fource.) Maar het belangrijkste is dat de leerlingen een heel leuke dag gaan hebben waarbij ze genieten van hun zelfgekozen muziek.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief