Winnaars wintercompetitie Alpenagers van L naar R: Yilmaz Ozcelik en Peter Hagenaars. FOTO COR VAN NASSAU
Winnaars wintercompetitie Alpenagers van L naar R: Yilmaz Ozcelik en Peter Hagenaars. FOTO COR VAN NASSAU Foto: Cor van Nassau

Peter Hagenaars en Yilmaz Ozcelik winnaars wintercompetitie Alpenjagers

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De kruisboogschutters van de Alpenjagers hebben de wintercompetitie 2018-2019 afgesloten. In de 6 onderlinge wedstrijden waarin gestreden wordt met koppels van A en B schutters die door loting aan elkaar verbonden zijn moeten de schutters elke wedstrijd 3 onderdelen af werken.

Het eerste deel bestaat uit 3 proefschoten en 5 geldige schoten, daarna volgt een afvalrace waarin de A schutters tegen elkaar strijden en daarna de B schutters onderling uit maken wie 1e word en als laatste onderdeel 2 series van 3 schoten waarin een 8-9 en 10 geschoten moeten worden. Deze onderdelen worden elke avond bij elkaar opgeteld en word de dag winnaar bekend. Op het eind wint het koppel wat over de 6 wedstrijden de hoogste score behaalden. Dit jaarging de overwinning naar Peter Hagenaars en Yilmaz Ozcelik die een totaal van 2428 behaalden. Zij bleven het 2e koppel Pieter Griffioen en Piet Beerendonk ver voor, ze behaalden een totaal van 2213 punten. Op de 3e plaats eindigde het koppel Jan Hagenaars en Frans Joore met 2189 punten, daarna volgden Bert van Eekelen en Anton van der Ven met 1835 punten. De 5e plaats ging naar Helmer Siegers die door loting geen vaste maat vanwege het oneven aantal schutters maar had elke wedstrijd een andere A schutter toebedeeld, hij behaalde 1780 punten. De 6e plaats was voor het koppel John Schrauwen en de 89 jarige Andre van As die een prima competitie schoot en 1707 punten behaalden. De laatste plaats ging naar Henk Meeuwisse en Leon de Zwart die 1675 punten behaalden. De schutters gaan zich weer op maken voor de zomercompetitie maar hebben eerst nog een volgende clinic voor Sjors sportief en de traditionele doelopening met koppels waarna op 2e paasdag de competitie begint met de koningswedstrijd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief