Bestuur Stichting SportFrinten gaat de uitdaging van een
Bestuur Stichting SportFrinten gaat de uitdaging van een "masterreeks" aan. Foto: Marian van Grotel

Stichting SportFrinten organiseert 'masterreeks' wielertoertochten

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Het begon vorig jaar met de eerste editie van de Tocht der Frinten in Schijf. Dit jaar overtreft de Stichting SportFrinten zichzelf en organiseert meerdere wielertoertochten, die in drie provincies onder de naam Tochten der Frinten wordt verreden.

Er kan per tocht ingeschreven worden, maar ook voor meerdere tochten tegelijk. Zo komt er een Tocht der Frinten in Apeldoorn op woensdag 17 april, een Tocht der Frinten in Schijf op 15 mei en afsluitend een Tocht der Frinten in Alblasserwaard op 28 augustus. De deelnemers aan alle drie de toertochten ontvangen per tocht een medaille en het masterinsigne, als Master der Frinten 2019, indien daadwerkelijk aan alle tochten is deelgenomen.

Wielerregio West Brabant
Het idee om meerdere toertochten te organiseren, is mede ingegeven door de uitdaging om te helpen om de Wielerregio West Brabant op de kaart te zetten. “Vorig jaar hadden we relatief veel deelnemers van buiten de regio. Zelfs uit Den Helder en Limburg kwamen er deelnemers. Toerfietsers die in het weekend juist niet in de gelegenheid zijn om georganiseerde tochten te rijden. Dit zette ons aan het denken. Wil je de wielerregio West Brabant promoten, dan moet je je juist richten op de wielerliefhebbers buiten de regio”, stelt Freddy Aarts, voorzitter van de Stichting SportFrinten. “We maken er om die reden een Challenge van om aan drie toertochten deel te nemen en trekken op die wijze toerfietsers uit de regio Gelderland en Alblasserwaard over de streep om ook onze mooie regio op de fiets te verkennen”.

Master in 6 maanden
In navolging van bekende grote wielerevenementen, noemen de organisatoren de drie aan elkaar gekoppelde wielertoertochten een masterreeks. “We belonen de sportieve prestatie in Apeldoorn met een speciaal gemaakte medaille in de vorm van een Edelhert. Dat past bij de Veluwe. Op 15 mei volgt de Tocht der Frinten in Schijf, een route door West Brabant met een vleugje België. De rit wordt geheel toepasselijk met een medaille in de vorm van een Turfsteker gewaardeerd. De reeks wordt na de zomervakantie op 28 augustus afgesloten met de Tocht der Frinten in Alblasserwaard. De beloning in Alblasserwaard is een medaille in de vorm van een windmolen. Neem je aan alle drie de tochten deel, dan ontvang je in Alblasserwaard naast je laatste medaille tevens het Masterinsigne. Je bent dan Master der Frinten 2019. Het geheel kan gekoppeld aan een erelint gedragen worden.” De medailles staan dus voor de 3 geheel verschillende landstreken waar de toertochten verreden worden. Je kunt bij ons dus al fietsend master worden binnen 6 maanden.

Inschrijven
Je kunt voor iedere rit afzonderlijk inschrijven, maar als je voor meerdere tochten tegelijk inschrijft, is dat het voordeligst. Inschrijven is mogelijk via de website van Stichting SportFrinten (www.sportfrinten.nl). Op de website kunt u ook meer lezen over de afzonderlijke tochten en het goede doel waaraan gedoneerd wordt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief