vlnr: Peter Schellingerhout, Erwin Brouwers, Dion van den Luitgaarden, Stephan Verschuur, Hans Brandt na het vorige optreden in de Moriaan.
vlnr: Peter Schellingerhout, Erwin Brouwers, Dion van den Luitgaarden, Stephan Verschuur, Hans Brandt na het vorige optreden in de Moriaan. Foto: Evelien van den Luitgaarden

Lad'Sing in concert bij de Moriaan

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De jongens van mannengroep Lad'Sing komen voor de derde keer in hun bestaan met een geheel nieuw repertoire uit. Op zondagmiddag 14 april zal de Moriaan in Roosendaal weer uit zijn voegen barsten. "We hebben er ontzettend veel zin in", aldus Erwin Brouwers, een van de zangers.

Nu bijna vijf jaar geleden kwam bij ons het idee op om met vijf muziekvrienden zelf lekker muziek te maken. Allemaal zongen wij op dat moment bij een zelfde koor, 0pus165 uit Roosendaal. Het idee ontstond eigenlijk tijdens een van onze after party's die we iedere donderdag hadden na de repetities van het koor. Lekker zingen en dan ook nog eens de liedjes die wij leuk vonden.

De muzikale leider van ons vijven is Dion van den Luitgaarden. Samen kiezen we de liedjes uit waarna Dion deze bewerkt en uitschrijft. Verder bestaat Lad'Sing uit; Erwin Brouwers, Peter Schellingerhout, Stephan Verschuur en Hans Brandt.  We zingen meerstemmig, soms wel tot 5 stemmen toe. We hebben allerlei soorten muziek in ons genre: jazz, pop, disco maar ook Nederlandstalig. Acapella nummers hebben we ook in onze portefeuille. Zeker dit soort nummers zijn vijf stemmig prachtig om te horen.

Beatlesdag
Vorig jaar juli hebben we opgetreden voor de  Vrouwen in Business, VIB en oktober waren we te horen op de Beatlesdag van T'plein Roosendaal. Verder hadden we in dat zelfde jaar een eigen georganiseerd benefietoptreden. Hierbij hebben we een prachtig bedrag opgehaald wat geheel ten goede kwam voor Unicef Nederland. Dit jaar zullen we 15 september nog te zien zijn tijdens Nispen Inspireert! De kunst van vrijheid en op 29 september tijdens het Roosendaals Treffen in Parrotia.

Volgend jaar bestaat Lad'Sing 5 jaar. De komende weken zullen wij invulling geven aan deze bijzondere mijlpaal, maar eerst gaan we er zondag weer een geweldig feestje van maken in de Moriaan. Iedereen is van harte welkom en de toegang is uiteraard gratis. Houd onze Facebook pagina en Instagram in de gaten. Het belooft in ieder geval een spektakel te gaan worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief