Vlnr staand: Luc (trainer/coach), Daren, Jesper, Mauk, Mark & Mats. Zittend vlnr: Iris, Yara, Julia, Maaike en Veerle.
Vlnr staand: Luc (trainer/coach), Daren, Jesper, Mauk, Mark & Mats. Zittend vlnr: Iris, Yara, Julia, Maaike en Veerle. Foto: KeepFit'70

Korballers KeepFit A1 kampioen

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op zaterdag 6 april stond KeepFit A1 voor de opgave om kampioen te worden. Dat hadden ze al kunnen zijn als ze de inhaalwedstrijd van vorige week dinsdag tegen NKV wonnen, maar die verloren ze nipt met 13-12. Daarom moest het vandaag tegen Terda A1 gebeuren.

De zenuwen speelden parten tijdens het begin van de wedstrijd en dat was gelijk te zien aan de stand. Na een korte tijd spelen komen de jonge KeepFitters op een 0-2 achterstand. Het is toch de laatste belangrijke wedstrijd en er moest toch gewonnen worden om het kampioenschap binnen te halen. Maar na een kwartier spelen herpakken de Roosendaalse korfbaljunioren zichzelf en laten ze het klassenverschil bovenkomen. Ze schakelen in vooruit en zetten de 0-2 achterstand in 12 minuten om tot een 13-6 ruststand. Terda korfbalt goed mee, maar kan niet meer inhalen. De wedstrijd wordt gedegen uitgespeeld door KeepFit, waarbij iedereen zijn belangrijke steunende of scorende rol vervuld. Dat maakt korfbal ook zo leuk. Iedereen is nodig om je gezamenlijke doel te bereiken en dat doet KeepFit A1 dan ook. Inclusief een goede invalbeurt van Mats in de tweede helft. Dan valt het welkome eindsignaal en moet Terda met een 20-11 eindstand zijn meerdere erkennen en wordt KeepFit A1 kampioen!

Hecht team

Topscore vandaag Mauk met 8, maar ook Yara (5), Darren (3), Maaike (2), Julia en Veerle (1) doen een belangrijke duit in de korf. Een teken aan de wand dat A1 zich heeft ontwikkeld tot een tot een (h)echt team. Waar men op het veld voornamelijk afhankelijk waren van 2 afmakers, kan iedereen zich nu op elke positie waarmaken. Steun, rebound, afwerking, niemand heeft echt zijn vaste taak. Iedereen is overal inzetbaar en werkt gelijkwaardig mee aan een dynamisch geheel. Een mooie basis voor het komende veldseizoen. Maar nu eerst feestvieren!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief