Vlak na de rode kaart wist RBC uit een corner de aansluitingstreffer te maken. El Gamali kopte richting Jeroen Molenaar die op zijn beurt de paal raakte, maar de rebound werd door Adnane Samra in het doel geschoten. Foto: Arthur Verbraak

RBC pakt nog gelijkspel

ROOSENDAAL - RBC heeft zich in de thuiswedstrijd tegen Virtus uiteindelijk nog naar een gelijkspel gevochten. Het was de vraag hoe de Roosendalers zouden reageren naar aanleiding van de zeer zware straf die de KNVB opgelegd had vanwege het gestaakte duel met Steenbergen (3-1 tussenstand). De thuisploeg moest het sowieso met een waslijst aan zieken en geblesseerden doen en halverwege de tweede helft kwam daar ook nog een migraine aanval van Randy Elst bij die noodgedwongen vervangen moest worden.

Na een 0-2 ruststand wist Anwar Tarfit een paar minuten voor tijd de 2-2 op het scorebord te brengen. Doelman Joeri Leest werd drie maal gepasseerd, maar werd eenmaal door Lars de Voogd gered die de bal van de lijn haalde. Door het gelijkspel en de strafpunten die het ontving staat het nu weer op gelijke hoogte met Roosendaal, dat wel wist te winnen met 1-3 bij SC Gastel.

In de basisopstelling waren flink wat wijzigingen toegepast. Levy Schotel, die het vorige duel al hamstringklachten had en toch werd opgesteld, moest verstek laten gaan vanwege diezelfde blessure. Marouane Hamdoune mocht sowieso niet aan de aftrap verschijnen. De linksback was zelf erg geschrokken van de straf die hij opgelegd kreeg. Naast beide bovengenoemde spelers kon ook Jacques Dekker (ziek) en Huub Schuit (ziek) niet in actie komen. Als klap op de vuurpijl kon uiteindelijk ook Quincy Schouten niet starten, vanwege een blessure aan de voet. Elst, die last had van hoofdpijn, werd wel opgesteld. Achterin werd Mo Azaimi naast Anass el Gamali gezet. Lars de Voogd nam de plek van Azaimi over op het middenveld.

RBC opende het duel rustig, maar was wel constant op de helft van Virtus te vinden. Twee maal was er een uitbraak van de club uit Zevenbergen en twee maal was het ook raak. De Roosendalers konden daar weinig tegenover zetten. Er waren corners en vrije trappen, maar de meeste spelers speelden ver onder hun niveau. De enige die er wel met kop en schouders bovenuit stak was De Voogd. In de tweede helft was het Randy Elst die de wedstrijd open brak. Hij kwam vrij voor de keeper, werd net voor de zestien neergelegd door een verdediger waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan de rode kaart aan de veroorzaker van de overtreding geven. Uit de genomen vrije trap van Tarfit was alleen een hoekschop het hoogst haalbare. Daarvoor had Tarfit al een kans op de aansluitingstreffer laten liggen, omdat de bal wat te ver onder zijn lichaam kwam en hij niet goed kon uithalen alleen voor de doelman. Vlak na de rode kaart wist RBC uit een corner de aansluitingstreffer te maken. El Gamali kopte richting Jeroen Molenaar die op zijn beurt de paal raakte, maar de rebound werd door Adnane Samra in het doel geschoten (zie foto). Vlak daarna leek RBC op gelijke hoogte te komen toen Samra, die een hele goede tweede helft speelde, met een voorzet Mujib Yaqoubi bij de tweede paal wist te bereiken die de bal in een keer op de pantoffel nam. De rug van een speler van Virtus stond een doelpunt in de weg.

Vijf minuten voor tijd werd het toch nog gelijk. Tarfit nam een vrije trap die feilloos in de hoek ging. "Die andere vrije trap was ook in de goal gegaan, maar de bal werd toen nog net met het hoofd van een speler in de muur gestopt," zo stelde hij na afloop. Daarna kreeg Virtus ook nog een grote kans, toen aan de rechterkant de bal werd ingezet, Leest gepasseerd werd maar De Voogd met een ultieme poging de bal van de lijn wist te halen.