Leden en coaches van The Rainbows na de prijsuitreiking op het NK, waar bekend werd dat ze Nederland mogen vertegenwoordigen op het EK.
Leden en coaches van The Rainbows na de prijsuitreiking op het NK, waar bekend werd dat ze Nederland mogen vertegenwoordigen op het EK. (Foto: Leontine )

The Rainbows helemaal klaar voor het EK Twirling

ROOSENDAAL - Bijna is het zover! Dinsdagochtend 16 april zullen zestien leden van The Rainbows samen met hun coaches Bernice Vergunst en Nancy Jongmans en veertien supporters vertrekken naar het EK. Ze vliegen dan naar Italië waar van 18 t/m 21 april het Europees Kampioenschap Twirl gehouden word in Lignano Sabbiadoro.


Afgelopen zondag 7 april hebben The Rainbows samen met de gehele equipe hun laatste verplichte wedstrijd voor het EK gehad. The Rainbows hebben daar laten zien helemaal klaar te zijn voor het EK. Deze week nog drie trainingen om de laatste puntjes op de i te zetten en dan zijn ze helemaal klaar voor vertrek naar het EK. Eén team en 3 solo onderdelen van The Rainbows zullen de vloer op mogen tijdens het EK, Chantal Verschoor gaat met haar onderdeel solo 2- baton als reserve mee. Evy Reijers mag ons land gaan vertegenwoordigen met haar onderdeel solo dancetwirl in de Senior Kampioensklasse. Haar categorie is de eerste wedstrijddag aan de beurt op het EK en start donderdag vanaf 15.30 uur. Leana Reijers mag met 2 solo onderdelen Nederland gaan vertegenwoordigen beide onderdelen in de Snior Kampioensklasse. Haar onderdeel Super X strut is als allereerste aan de beurt en start donderdag om 8.30 uur. Vrijdag start om 13.45 uur haar onderdeel solo 1-baton.

Vrijdag rond 18.20 uur zal men de dag afsluiten met de bekendmaking van de Top 10 voor het onderdeel Dance Twirl, en de Top 8 voor het onderdeel 1 Baton en Super X strut. Een spannend moment voor Evy en Leana want wanneer ze bij deze Top mogen eindigen dan mogen ze zaterdag nogmaals de vloer op voor de finale (super x strut 10.45 uur en dancetwirl 15.00 uur) en zondag is de finale voor 1 baton vanaf 9.10 uur.

Deborah van Broekhoven, Melissa van Broekhoven, Evy Reijers, Leana Reijers, Marjolein van Beeck, Jamila Robbeson, Renske Hartensveld, Emma van Otzel, Cynthia Broeders, Els van Vugt, Lineke Veldhoen, Yara Jochems, Kimberly van Ruiten, Julia Jongenelen, Chantal Verschoor en Emma van der Pijl vormen het Large Team in de Senior Kampioensklasse. Het Largeteam mag het EK afsluiten, hun onderdeel mag zondag in actie komen, hun categorie zal rond 14.40 uur beginnen.

Spannende lange dagen

Vier dagen lang zullen de beste twirlers van Europa strijden om de titels, het zullen vier spannende en lange dagen gaan worden. Maar The Rainbows zullen er alles aan doen om Nederland op zijn best te vertegenwoordigen en te laten zien waar deze club goed in is: teamwork, doorzetten en passie tonen in de twirlsport.. Ze zullen gaan genieten van hun moment op de vloer en er samen met de gehele equipe een gezellig en mooi EK van maken, want op een EK mogen staan is al een prestatie op zich! Zondag rond 16.30 uur zal de prijsuitreiking beginnen en maandagavond 22 april zullen The Rainbows weer terug zijn in Roosendaal. Wanneer u The Rainbows wilt volgen hou dan hun facebookpagina in de gaten, hierop zullen ze een link delen naar de livestream van het EK. Via deze link kunt u het gehele EK live volgen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief