Elvis in zijn zwart lederen pak, 1968. FOTO ARCHIEF NEDERLANDSE ELVIS PRESLEY FANCLUB
Elvis in zijn zwart lederen pak, 1968. FOTO ARCHIEF NEDERLANDSE ELVIS PRESLEY FANCLUB Foto: Uit het archief van de Nederlandse Elvis Presley fanclub

Oud-bandleden Elvis Presley treden op in Roosendaal

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de iconische zanger Elvis Presley de hits 'In The Ghetto', 'Suspicious Minds' en 'Don't Cry Daddy' heeft opgenomen. Deze nummers brachten Elvis na enkele jaren afwezigheid weer terug aan de top van de hitlijsten. In Roosendaal wordt dit herdacht met een concert waaraan oud-bandleden van The King of Rock 'n Roll meewerken. Het concert is te zien in theater De Kring in Roosendaal op donderdag 16 mei.

The Elvis Concert 2019 is een productie van Elvis historicus Arjan Deelen in samenwerking met Constantijn Zantingh van de Nederlandse Elvis Presley fanclub. Het concert in Roosendaal maakt deel uit van een Europese tournee.

Onder de muzikanten die op het podium staan bevinden zich de legendarische drummer Bob Lanning, die in 1970 deel uit maakte van Elvis' zijn band en Jim Murray van The Imperials die vanaf eind jaren zestig de achtergrondzang verzorgde tijdens diverse opnamesessies en vele honderden shows. Zanger is de Amerikaan Dwight Icenhower. Hij werd door de erfgenamen van Elvis uitgeroepen tot de allerbeste Elvis sound-a-like en is wereldwijd een veelgevraagd artiest. Naast The Elvis Concert shows treed hij exclusief op voor Elvis Presley's Graceland (USA).

The Elvis Concert is geen imitatie concert maar richt zich puur op de muziek van Elvis Presley. Ieder nummer wordt zo authentiek mogelijk gebracht. Voor fans en muziekliefhebbers is het concert een feest der herkenning en een unieke mogelijkheid om de mensen te zien spelen die met Elvis hebben gewerkt. Na het concert is er een meet & greet.

The Elvis Concert 2019 - Theater De Kring, Roosendaal - donderdag 16 mei - 20.00 uur - www.dekringroosendaal.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief