Afbeelding

Buitengebied Roosendaal krijgt toch glasvezel

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Zestig procent van de inwoners in het buitengebied hebben ingetekend op een glasvezelabonnement bij Glasvezel Buitenaf. Daarmee is de minimale deelname van vijftig procent dus behaald en dat betekent dat er sowieso glasvezel aangelegd gaat worden in Roosendaal. Afgelopen maandag werd dit heuglijke nieuws bekendgemaakt in het bijzijn van ambassadeurs, lokale verkopers, enkele raadsleden en wethouder Cees Lok.

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, licht toe: "In Roosendaal is er een mooi resultaat behaald. Dit benadrukt de vraag naar een goede breedbandverbinding in het gebied. Het was spannend, maar door de eindsprint met 60% aanmeldingen, gaan wij glasvezel aanleggen. Dit was niet gelukt zonder de enorme inzet van alle ambassadeurs en de lokale verkopers."

Roël Hoppezak, projectleider voor Roosendaal voegt toe; "De laatste weken waren krap qua tijd, maar uiteindelijk is hier in een kortere periode dan normaal het benodigd aantal inschrijvingen gehaald. We hebben nog nooit zo'n goede eindsprint gezien als hier in Roosendaal." De voorbereiding voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied start naar verwachting na de bouwvak van 2019. Er start nog een aparte campagne om ook de mensen met een coax-aansluiting in het buitengebied een aanbod te kunnen doen. Zij worden persoonlijk hierover geïnformeerd. Meer informatie is te vinden op www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/roosendaal



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief