Een aantal gewonnen medailles. FOTO HEDWIG VAN WEZEL
Een aantal gewonnen medailles. FOTO HEDWIG VAN WEZEL Foto: Hedwig van Wezel

Dynamo wint 16 ereplaatsen op Dutch Open Grand Prix Performing Arts

ROOSENDAAL - Op zaterdag 6 april dansten alle dansselectieleerlingen van Dynamo Roosendaal op de Dutch Grand Prix voor Performing Arts in Castricum, georganiseerd door Dutch Dance Sports.

Alle danseressen vertrokken al vroeg richting Castricum. De groepen startten de wedstrijd. De junioren dansten supergoed hun moderne choreografie van trainster Hedwig van Wezel op Cry me a river.
Over het plastic in het water. Zij behaalden hiermee een mooie 2e plaats. De adults lieten een prachtige moderne dans zien op muziek uit de film van Harry Potter. Zij werden 7e. Bij de categorie show behaalden zij een 4e plaats.
Lobke Verwijmeren en Sanne Reniers dansten beiden in de children categorie contemporary. Sanne behaalde hier een 2e plaats en Lobke een 3e. Sanne werd 1e in de categorie show. Als duo deden de dames het subliem en behaalden in zowel show als modern de 1e plaats.
In een zeer grote en sterke categorie junioren contemporary moesten Kim Weber, Sophie Pruijssers en Jasmijn Slui eerst een voorronde dansen. Maar alle 3 kwamen zij in de finale. Bij de prijsuitreiking bleven uiteindelijk deze 3 Dynamodames over voor een podiumplaats. Jasmijn werd 3e, Kim 2e en Sophie de 1e plaats. Super natuurlijk.
Bij de duo's was er wederom een voorronde. Duo Mirle van den Boer en Emma Koolen deden voor de allereerste keer mee als duo.. Zij werden 7e en net niet door naar de finale. Duo Kim en Denise en duo Jasmijn en Sophie waren wel door naar de finale. Uiteindelijk werden Jasmijn en Sophie kampioen en duo Kim en Denise heel mooi 3e.
In de categorie show juniors kwamen weer 2 dames van Dynamo aan de start. Denise van Everdink won hier met haar kleurrijke solo de 2e plaats. Sophie Pruijssers werd hier wederom super 1e met haar leuke dans op What a feeling.
Uiteindelijk danste Noa Appelman bij de adults haar mooie solo op Meneer Altzheimer maar werd daar helaas 13e. Bij de categorie show greep zij net naast een podiumplaats en werd hier 4e.

Bekers
Een geweldige 1e wedstrijddag van dit weekend en met 16 bekers keerde laat op de dag de dansselectie van Dynamo Roosendaal huiswaarts. Choreografe en coach Hedwig van Wezel en al haar leerlingen konden terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd.