Koningsspelen weer een succes in het zonnetje in Breda.
Koningsspelen weer een succes in het zonnetje in Breda. (Foto: Vinnie de Laat)

CIOS studenten laten basisschoolleerlingen bewegen tijdens Koningsspelen

ROOSENDAAL - Verschillende basisscholen in Roosendaal krijgen morgen hulp van studenten van CIOS Goes, locatie Roosendaal bij de organisatie van de Koningsspelen. Deze dag bestaat uit allerlei sportieve activiteiten met vooraf een gezamenlijk Koningsontbijt.

Alle studenten van CIOS Goes locatie Roosendaal worden ingezet tijdens de Koningsspelen op verschillende basisscholen in Roosendaal. De meeste studenten helpen bij de activiteiten op de school waar zij ook elke week een dagdeel stagelopen. Zij begeleiden een spel en/of bewegingsactiviteit en dansen de Pasapas samen met de leerlingen.

De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Het evenement heeft als doel kinderen en in het primaire onderwijs en ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen niet alleen belangrijk, maar vooral ook heel erg leuk is. Dit jaar staan de Koningsspelen in het teken van water drinken.

Traditiegetrouw beginnen de Koningsspelen met het Koningsontbijt. Vervolgens dansen en zingen de kinderen de Pasapas, de nieuwe hit van het Kinderen voor Kinderen voor de Koningsspelen. Iedere school bepaalt vervolgens zelf hoe zij het sportieve deel invullen; zelfstandig of in samenwerking met een opleiding of sportclub uit de buurt of de gemeente.
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief