Foto: Remko Vermunt

Paasactiviteiten op kinderboerderij Minnebeek

ROOSENDAAL - Woensdagmiddag 17 april van 14.00-16.00 uur is er voor het eerst een Paasmarkt op kinderboerderij Minnebeek. Deze middag wordt georganiseerd in samenwerking met de naastgelegen dagbehandeling De Wiek van Groenhuysen.


Klanten van de Wiek maakten in het klushuis allerlei moois voor de verkoop en zij zorgen ook voor de verkoop van heerlijke pannenkoeken en cupcakes. Ook de vrijwilligers van de kinderboerderij zijn ’s avonds aan het knutselen geslagen voor het goede doel. Er zijn enkele kruiden- en groentenplantjes te koop, die op de kinderboerderij zijn gezaaid.
Voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten zoals een zeepsteenketting maken, een schilderwerkje, schminken en een dieren-glitter-tattoo en een speurtocht. De grabbelton ontbreekt ook niet.
De opbrengst van alle verkoop en activiteiten komt ten goede aan de kinderboerderij en dagbehandeling De Wiek.
In verband met de aanschaf van de benodigde materialen, vragen wij u zich van tevoren aan te melden via kinderboerderij@groenhuysen.nl.

Konijnenenting
Dierenarts Femke Lauwerijssen komt, volgens jaarlijkse traditie, de konijntjes op de kinderboerderij enten. U kunt uw konijnen laten enten tegen een gereduceerd tarief. Uw kunt uw konijnen laten inenten tegen het Myxomatose en RHD-1 virus. De bescherming duurt een jaar. Beide virussen kunnen niet behandeld worden en leiden vaak tot sterfte. Ze worden voornamelijk overgedragen door insecten en besmet voer.
U kunt uw konijn ook laten inenten tegen het RHD-2 virus, een recentelijk ontstane mutant van bovengenoemd RHD-1 virus. Hiertegen biedt de klassieke enting geen bescherming. Dit virus leidt momenteel tot veel sterfte onder ongevaccineerde konijnen. De beschermingsduur van het vaccin is 9 maanden.
Als uw konijn voor de eerste keer ingeënt wordt, krijgt u bij de vaccinatie een mooi entboekje.
Voor het inenten vragen wij u zich van te voren aan te melden via kinderboerderij@groenhuysen.nl.

l 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief