Impressie Geraniummarkt Wouw.
Impressie Geraniummarkt Wouw. Foto: Jos

Eerste zondag in mei geraniummarkt in centrum Wouw

Sport en vereniging

WOUW - Op 5 mei, de eerste zondag in mei, is er een geraniummarkt in het groene Wouw, de grootste en gezelligste plantenmarkt op het mooiste en markantste marktplein van West-Brabant.

Nog eenmaal georganiseerd door het bestuur en leden van de Commissie Wouwse Geraniumdorpen en in 2020 geheel overgaand in handen van Harmonie en Malletkorps Oranje uit Wouw. Ongetwijfeld met hetzelfde enthousiasme,voortvarendheid en dezelfde formule als alle voorgaande jaren. De markt met het grootste aanbod tuinplanten,tuinaccessoires, deco en benodigdheden. Een leuk aanbod keramiek, hobby, kunst, bijouterieën,lifestyle en interieur. Kramen met veel bekende producten uit West-Brabant en Zeeland. Wouwse aardbeien en asperges, de plaatselijk bekende aardbeienschelpjes,Hollandse en Zeeuwse kaas, bieren, boterbabbelaars, ambachtelijke palingrokerij, vers bereide stroopwafels en rotisserie. Op en rondom de markt horeca, food en drinks, volop activiteit, ambiance en in de kiosk muziek en optredens van lokale koren en bands.
Kinderen met groene vingers planten voorjaars bloeiers in zelf beschilderde bloempotten of sluiten aan in de rij voor de schminkers en grimeurs. En natuurlijk ontbreekt het springkussen voor de kleinere jeugd niet. Voor de jeugd en volwassenen een rondrit met de huifkar door ons karaktervolle Wouw.

Mooiste geranium
Voor alle deelnemers aan de wedstrijd om ”de mooiste geraniums” van de 4 kerkdorpen het moment om van 09.00 tot 17.00 uur hun gratis 5 geraniums op te halen bij de kraam van het Geraniumcomité op de Markt.
De inmiddels 36 jaren oude Commissie Wouwse Geraniumdorpen roept de bewoners en in het bijzonder de nieuwe bewoners van de 4 kerkdorpen op om toch vooral deel te nemen aan de wedstrijd om “de mooiste geraniums”. U geeft uw dorp hiermee een bloem en bloeirijke uitstraling.
Een voorwaarde is dat u de geraniums zichtbaar vanaf de openbare weg in de tuin, bakken of aan de gevels plaatst. De keurders kunnen dan na 3 keuringen een cijfer geven aan uw geraniums. Er wordt beoordeeld op 3 criteria nl. bloeirijkheid, onderhoud en creativiteit. Met als uiteindelijke prijs voor de eerste vijftig deelnemers in de competitie een” wisselplaquette” in uw tuin .

Aanmelden
Enthousiast? Aanmelden voor 1 mei: www.geraniummarktwouw.nl of mail naar geranium.markt@gmail.com; tel.06-30196987/06-50900160.
De Geraniummarkt is mede mogelijk gemaakt met de ondersteuning van diverse Wouwse bedrijven en ondernemers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief