De zorgrobot opende de Pop-upstore
De zorgrobot opende de Pop-upstore Foto: Hanneke Marcelis

Huis van Morgen wordt West-Brabant breed opgepakt

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom gaan zich gezamenlijk bekommeren om de toekomst van het Huis van Morgen. Daarbij zoeken ze samenwerking met andere gemeenten in de regio West-Brabant West.

Het Huis van Morgen bestaat op dit moment uit een fysieke plek in het Kellebeek College in Roosendaal, een website en een mobiel Huis van Morgen. Inwoners, studenten en zorgprofessionals worden bij het Huis van Morgen voorgelicht over de nieuwste innovaties binnen de zorg die het voor inwoners mogelijk maken om langer thuis te wonen.

Een lange tijd maakte het Huis van morgen onderdeel uit van het Care Innovation Centre dat eveneens in Roosendaal gevestigd zit, maar daar is sinds 1 april verandering in gekomen. Het CIC is overgenomen door Stichting Groenhuysen, TanteLouise en het Bravis Ziekenhuis, maar wel onder voorwaarde dat het Huis van Morgen afgesplitst zou worden. Belangrijkste reden voor deze opsplitsing is dat beide organisaties zich hierdoor beter kunnen positioneren naar de verschillende doelgroepen. De gemeente Roosendaal gaat nu, samen met Bergen op Zoom, ook andere gemeenten betrekken bij het Huis van Morgen, zodat de gehele regio voorgelicht wordt over de mogelijkheden in de zorg. De gemeente Roosendaal trekt hier het komende jaar 100.000 euro voor uit uit het potje van het CIC.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief