Toekomstige bewoners leggen de eerste steen FOTO REMKO VERMUNT
Toekomstige bewoners leggen de eerste steen FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Eerste steen voor De Dunant

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Onder het toeziend oog van toekomstige bewoners en gebruikers werd afgelopen donderdag de eerste steen gelegd van het multifunctionele project De Dunant. De afgelopen maanden is al hard gewerkt op de hoek van de Dunantstraat en Boulevard. Op 25 januari is gestart met het plaatsen van de eerste paal. Inmiddels is dus de eerste steen gelegd en als alles meezit kan de eerste fase van het pand in december opgeleverd worden.

DOOR REMKO VERMUNT

Edwin Smits mocht, namens iDea Compact, de aanwezigen kort toespreken. In sneltreinvaart nam Smits de aanwezigen mee in de geschiedenis van deze plek. "Dit stukje grond kent een lange voorgeschiedenis. Een lange tijd werd de grond verpauperd. Later is er een fraaie geveltekening geplaatst, maar in 2015 zijn wij deze locatie gaan onderzoeken om er toch een passende invulling voor te vinden." Uiteindelijk werd in 2016 de grond aangekocht die ernstig verontreinigd bleek te zijn. Na de nodige saneringen, konden begin 2018 de woningen in de verkoop worden geplaatst. "En inmiddels zijn ze allemaal verkocht."

Planning

"Het moeilijkste stukje hebben we dan ook gehad", stelt Robert Versnel, uitvoerder bij Van Agtmaal. "In december willen we de eerste twee etages opleveren en de appartementen willen we twee maanden later klaar hebben." Op de locatie van de oude Saab-garage komen niet alleen negentien appartementen, de eerste twee etages worden volledig ingericht als medisch centrum. Onder andere de huisartsen en de apotheek die aan de Burgemeester Prinsensingel gevestigd zitten, verhuizen straks naar het nieuwe gebouw. De apotheek op het Knipplein verhuist eveneens naar het medisch centrum en wordt daarmee samengevoegd met de andere apotheek. Daarnaast komen er ook nog een tandarts en een fysiotherapeut in het medisch centrum.

Vertraging

De derde, vierde en vijfde verdieping van het complex bestaan in totaal uit negentien appartementen. Daarnaast krijgen bewoners en bezoekers van het medisch centrum aan de achterzijde van het pand 35 parkeerplaatsen tot hun beschikking. "Op dit moment ziet alles er goed uit qua planning, maar er kan natuurlijk altijd vertraging ontstaan als bijvoorbeeld betonelementen niet op tijd geleverd worden."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief