De groep uit wedstrijd 3 die de meeste medailles binnen sleepten. FOTO TRAINSTER KARIN
De groep uit wedstrijd 3 die de meeste medailles binnen sleepten. FOTO TRAINSTER KARIN Foto: trainster Karin

Vijf medailles bij Moreau Gymnastics Tour voor A-selectie Dynamo Roosendaal

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op de schitterende zonnige tweede paasdag werd er naar Vlissingen afgereisd voor de jaarlijks op het programma staande Moreau Gymnastics Tour. In een warme hal hadden 19 turnsters van de A-selectie van Dynamo Roosendaal verspreid over de gehele dag hun wedstrijd.

Al in de vroege ochtend mochten de N2 turnsters starten; Bridget van den Broek, Lilly Soto Rodriguez en Sterre Holterman (pupil 1 N2) turnden een goede wedstrijd, maar helaas geen eremetaal hier. Loïs Hartog en Dewi Govaers (pupil 2 N2) draaiden een goede wedstrijd. Loïs wist zelfs het podium te halen en kreeg het brons omgehangen. Dewi eindigde vlak achter haar en had een hele mooie vloeroefening.

In de wedstrijd daarna was het de beurt aan de instap N1; Bryanna van Bodegraven, Nikki Boeren, Naomi Govaers en Jada Wessels. Hier moet nog goed geoefend worden om dichterbij het podium te eindigen. Pupil 1 N1 Kyara van Dooren en Iris van der Kloot hadden beiden een mooie rekstokoefening, maar jammer genoeg teveel vallen op balk waardoor een plaats in de top er niet in zat. Bij de Pupil 2 N1 turnsters Micaela van Dorst en Elin Antens liet Micaela zien steeds stabieler te worden. Zij wist wederom het podium te bereiken, het hoogste punt op balk te behalen en het zilver in de wacht te slepen. De trainsters Karin, Lieve, Nicole en Linda hadden hun handjes vol om alles weer goed te begeleiden, maar zoals altijd kregen ze dat ook deze keer weer voor elkaar.

In wedstrijdronde 3 mochten 1e divisie turnsters Manouk Haast (senior), Esmee Kools en Joëlla Vermeulen (junior) en Ere divisie turnsters Joany van Bodegraven en Loïs Schoonen (jeugd N1) aan de slag. Manouk had een goede wedstrijd, een geweldige sprong en eindigde op de 2e plaats. Ook Joany wist zich met een zeer mooie stabiele wedstrijd naar de 2e plaats te turnen. Loïs mocht zelfs, ondanks dat ze wat vallen moest incasseren, toch het goud om laten hangen. Esmee en Joëlla werden respectievelijk 6e en 7e in het eindklassement. Zij draaiden beiden een “naar kunnen” wedstrijd.

Guusje Graswinckel turnde haar wedstrijd niet uit in de jeugd 1e divisie.

Het was weer een dag met goede en minder succesvolle momenten en een zeer leuke oefenwedstrijd voor de volgende landelijke wedstrijden. We gaan nog even flink hard werken aan de verbeterpunten. Bedankt weer trainsters voor de begeleiding op deze mooie warme tweede paasdag.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief